En Sıcak Konular

MHP'den tartışılan konuya cevap!

13 Ağustos 2007 23:28 tsi
MHP'den tartışılan konuya cevap! MHP Genel Başkan Yardımcısı Şandır, AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak Gül'ü belirlenmesinin ardından, 'Bizi ilgilendirmiyor' dedi ve merak edilen o soruya net cevap verdi.

Şandır, “MHP olarak diyecek bir şeyimiz yok, ilke olarak kendi adayımızı çıkaracağız” dedi.

Şandır, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığını değerlendirdi. Şandır, Cumhurbaşkanı seçmek sorumluluğunun AKP’de olduğunu belirterek, “Bizi hiçbir yönüyle ilgilendirmiyor. Bizim sorunumuz değil. Bu konu üzerinde bir değerlendirme yapmayız. MHP, Cumhurbaşkanlığı seçiminin yöntemi ve Cumhurbaşkanı olacak şahsın özellikleriyle ilgili olarak bir açıklamada bulunduk” diye konuştu.
Şandır, AKP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimini seçim öncesinde krize dönüştürdüğünü kaydetti. Şandır, şunları söyledi:

“Ülkemiz bir rejim krizinin kapısından döndü. Bu bilinerek istenerek verilen bir karar doğrultusunda bu şekilde geliştirildi çünkü Cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısıyla bir mazlumiyet ve mağduriyet propagandası geliştirilerek seçmeni etkilemek arzu edilmişti ve maalesef gerçekleştirildi.

‘Dindar bir Cumhurbaşkanı seçilmesini engellediler’ diyerek toplumu kandırdılar. Halk AKP’yi tekrar görevlendirdi. Artık AKP’nin hiçbir mazereti yoktur. Cumhurbaşkanlığı seçimini ülke için krize dönüştüren AKP, bugün aday belirlemeyi de bir krize dönüştürüyor.”

Şandır, Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında Gül’ün adaylığına itiraz eden çevrelerin aynı gerekçelerle yine itiraz edebileceğini belirterek, “Cumhurbaşkanı Cumhuriyet’in değerleriyle barışık olmak zorunda. Türk kimliğine, egemenlik haklarına, birlik ve beraberliğine saygılı olmak zorunda. Cumhurbaşkanı, milletin birliğini temsil edeceği için mutabakatla seçilmesi gerekir. Bu değerleri taşıyan birinin Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesi AKP’nin sorumluluğundadır” diye konuştu.

Şandır, MHP olarak Cumhurbaşkanlığı için kendi adaylarını belirleyeceklerini ve Genel Kurul’da bu adayı destekleyeceklerini de sözlerine ekledi.



Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,732 µs