En Sıcak Konular

Şehit yüzbaşı binbaşılığa terfi etti

13 Ağustos 2007 22:49 tsi
Terörle mücadelede şehit düşenleri unutmayan Devlet, görevi başında hayatını kaybedenlerin eş ve çocuklarına kol-kanat geriyor. Vatan uğruna can veren rütbeli askerlerin bütün özlük hakları, vazife başındaymış gibi devam ediyor.

Şehit yüzbaşı binbaşılığa terfi etti
 
Vakti gelince terfi edip maaşı o oranda artıyor. 3 yıl önce yüzbaşı rütbesi taşırken şehit düşen Fatih Fazıl T., geçtiğimiz günlerde rütbe alarak binbaşı oldu. Eşinin vefatından sonra devletin kendilerine sahip çıktığını belirten Emine T., "Eşim şu anda binbaşı rütbesine göre değerlendiriliyor. Maaşının yanı sıra yardımlar da kesilmiyor." dedi. İki kızıyla yaşayan Emine Hanım'a askerî vakıf tarafından da bir ev alınmış. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, şehitleri 'görev başında' kabul ettiklerini vurguluyor. Hayatını kaybedenlerin eş, çocuk, anne ve babalarına her ay maaş ödeniyor. Ayrıca faizsiz kredi ve TOKİ'den ev imkânı sunuluyor.

Bu para eğer evliyse yüzde 70'i eşine, kalanı da anne ve babasına teslim ediliyor. Şehitlik mertebesine ulaşan her er ve erbaşın yakınlarına sahip çıkıldığı bilgisini veren Vecdi Gönül, şehit yakınlarına Mehmetçik Vakfı'ndan da para yardımı yapıldığını aktarıyor. Gönül, şehit yakınlarına Emekli Sandığı aracılığıyla da ikramiye verildiğini vurguluyor. Yapılanların acıları hafifletmeyeceğini belirten Gönül, AK Parti hükümeti döneminde her şehide 40 bin YTL faizsiz kredi ve TOKİ'den ev verildiğine işaret ediyor. Gönül, her şehidin bir kardeşi ve çocuklarına kamuda iş verildiğini anlatıyor. İzmir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yavuz Alphan, her şehidin anne ve babasına sahip çıkmakla sosyal devlet olmanın gereğinin yerine getirildiğini belirtiyor. Kendisi de şehit babası olan Alphan, her ay 550 YTL civarında maaş aldıklarını aktarıyor. Alphan, "Evli olan şehitlerin yakınlarına bin YTL'ye yakın aylık ödeniyor. Bu maaşın yüzde 70'i eğer evliyse eşine, kalanı da anne ve babasına ödeniyor." diyor.

Çavuşun adı, parka verilecek

Mardin'de 2 hafta önce güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Muzaffer Karaca'nın adı, memleketi Çorum'un Osmancık ilçesinde bir parka verilecek. Osmancık Belediye Başkanı E. Serdar Kurşun, Osmancıklı Uzman Çavuş Muzaffer Karaca'nın adını, ilçedeki evinin yakınındaki parka vereceklerini kaydetti. Kurşun, "Vatan için canını veren şehitlerimiz, baş tacımız.'' dedi.



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,368 µs