En Sıcak Konular

Bakan Ergin: MGK kararları yayınlanamaz

9 Aralık 2013 11:09 tsi
Bakan Ergin: MGK kararları yayınlanamaz Hatay'da seçim çalışmalarını sürdüren Bakan Ergin, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) karalarının mevcut mevzuata göre yayınlanamayacağını söyledi. Bakan Ergin, MGK belgelerinin hangilerinin yayınlanıp yayınlanamayacağına yine kurulan karar vereceğini hatırlatarak, yaşanan tartışmaları doğru bulmadığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olduğu memleketi Hatay'da seçim çalışmalarını sürdüren Bakan Ergin, 2'inci olağan kongresinin gerçekleştiren Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Ergin, AK Partinin 2002 yılında seçimlerle işbaşına geldiğini ve eski Türkiye'nin kodlarını modernleştirmek ve güne uyarlamak için mücadele verdiğini söyledi. Ergin: "Ak Parti 2002'de yapılan seçimlerle işbaşına geldi. 2002 ile 2010 arasında eski, Türkiye'nin kodlarını modernleştirmek ve günümüze uyarlamak için çok mücadele etti. Çok bedel ödedi. Ve bu bedelleri öderken de bildiğiniz gibi 2008 yılında açılan davada da kapanmaktan son anda kurtuldu. Türkiye'de yıllar yılı siyaseti dizayn eden toplum mühendisliği yapan bir kadro var, bir mekanizma var. Siyaset özgür değildi. 2010 yılındaki anayasa değişikliğinden sonra özgürleşti bu ülkede. AK Parti hem Türkiye'nin siyasetini özgürleştirdi, hem de siyasetçinin dilini özgürleştirdi. Hem de kendi siyaset yapma alanını rahatlattı. O açıdan eski Türkiye'ye ait olan o belgeleri AK Partinin iradesinin ürünü olarak takdim etmek en hafifinden insafsızlıktır. Türkiye realiteleriyle örtüşmeyen, gerçeklerle bağdaşmayan bir tutumdur. Hakkı teslim etmek lazım."

MGK KARARLARI GİZLİDİR

Türkiye'de belli kanunların bulunduğunun altını çizen Ergin, "Beğenirsiniz beğenmezsiniz mer'i mevzuat bir ülkede uygulanması zorunlu olan kurallar bütünüdür. MGK belgelerinden hangilerinin yayınlanıp yayınlanmayacağını yine kurulan alacağı kararlarla yol açılabilir. O açıdan kanuna göre MGK'nin çalışmaları ve içerde alınan kararlar gizlidir. MGK sonrasında yapılan açıklamalar yine MGK'nın onayı ile yapılan kamuoyu bilgilendirme açıklamalarıdır. Onun ötesinde halen mevcut mevzuatımıza göre bu belgeler gizlidir ve bu belgeler yayınlanamaz. O açıdan böyle bir tartışmayı çok doğru bulmam. Eğer bu mevzuatı beğenmezseniz yasa koyucu bu mevzuatı değiştirirse buna yol açılır ama aksi halde bu kuralların uygulanması gerekecektir." dedi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kesen bir grup tarafından kaçırılan 2 astsubay ile 2 uzman çavuşun serbest bırakıldığını söyleyen Bakan Ergin, "Sabaha doğru kaçırılan güvenlik görevlilerimiz serbest bırakıldı. Onlar şu anda artık kendi ailelerinin yanında kendi birliklerinde emniyet içerisindeler. Bu açıdan bu gelişmede tüm bu olumsuzluklardan sonra olumlu bir hadise olarak bizleri memnun etmiştir." dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNE BAŞLARKEN SABOTE EDİLMEK İSTENECEĞİNİ BİLİYORDUK

Türkiye'de yıllar yılı var olan tahribatı ortadan kaldırmak 76 milyonu barış ve huzur içerisinde geleceğe taşımak için yürüttükleri çalışmaların bir yıldır önemli sonuçlar verdiğini ifade eden Ergin, "Bu ülkede çözüm süreci diye kamuoyu tarafından adlandırılan çalışmalar gerçekten son bir yıldır ülkemizin değişik yörelerinden şehit cenazeleri de gelmiyor ölümde olmuyor. Ve bununla beraber esnaf kepenk kapatmıyor alışveriş yapıyor bir arada yaşama iradesi güçleniyor. Türkiye'nin ihtiyacı olan şey budur. Bir arada yaşama iradesini güçlendirecek adımlara ihtiyacımız var. Ayrışmamızı değil beraber yürümemizi kolaylaştıracak tedbirlere ihtiyaç var. Ben bu süreçten rahatsız olan odakları iyi biliyorum ama makul çoğunluk Türkiye'nin kahir ekseriyeti artık bu ülkede silahlar sussun siyaset konuşsun anneler ağlamasın yeni canlar toprağa düşmesin diye insanlarımız bunu temenni ediyor bunun için dua ediyor. . Neticeten yola çıkarken bunları öngörmüş idik zaten bu süreç değişik aşamalarında sabote edilmek istenecektir. Ki isteniyor. Ama Ülkenin kahir ekseriyeti bu sürecin netice almasını istiyor. Onun için sabırla sebatla akıl ile inşallah biz bu sürecin sürdürülmesini inşallah ve nihayetinde 76 milyonun kardeşçe geleceğe göre yaşatacak bir iklimi oluşturmayı amaçlıyoruz. Tüm bunlar bizden sonraki gençlerin ve çocukların geleceği için önemli. " şeklinde konuştu.

TÜRKİYE ÜZERİNDE HESABI OLAN AKTÖRLERİN SAYISI FAZLA

Türkiye'nin bulunduğu konumun hem avantaj hem de dezavantajlarının bulunduğuna işaret eden Ergin "Fakat Türkiye bulunduğu konum itibariyle de çok önemli jeo stratejik konumda. Bu konumu itibariyle bu hem avantaj hem de dezavantaj çünkü Türkiye üzerinde hesabı olan aktörlerin sayısını arttırıyor. Türkiye'nin yakalamış olduğu bu periyodu tahrip etmek isteyen unsurlar maalesef belli atraksiyonlarla belli tahriklerle süreci sabote etmek istiyorlar." ifadelerini kullandı.

cihan


Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,249 µs