En Sıcak Konular

Diyarbakır ve Kars'ta "Yüksekova" gerginliği

8 Aralık 2013 16:33 tsi
Diyarbakır ve Kars'ta, Yüksekova'da 2 kişinin yaşamını yitirdiği olayları protesto etmek amacıyla basın açıklaması yapan grupların dağılmaması üzerine polis müdahale etti.

Diyarbakır'da, BDP'lilerin Yüksekova'da 2 kişinin yaşamını yitirdiği olayları protesto etmek amacıyla düzenlediği basın açıklamasından sonra dağılmayarak taşla saldıran gruba polis müdaha etti. Olayda aralarında 4 polis ve bir gazetecinin de bulunduğu 10'u aşkın kişi yaralandı.

BDP İl Başkanlığı önünde toplanan ve aralarında BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ın da yer aldığı grup, Koşuyolu semtine kadar yürümek istedi. Polis, grup içerisinde yasa dışı pankart ve yüzü kapalı kişilerin bulunduğu gerekçesiyle yürüyüşe izin vermedi. Yüzü maskeli kişilerin gruptan ayrılmasının ardından izin verilen yürüyüş sırasında yasa dışı pankartların yeniden açılması üzerine güvenlik güçleri, Turgut Özal Bulvarında grubu yeniden durdurdu. Yürüyüşe izin verilmeyeceğini bildiren polis, grubun basın açıklamasının ardından dağılmasını istedi.

Bu sırada gruptan atılan el yapımı patlayıcının gürültüyle patlaması kısa süreli paniğe neden oldu. Polis, atılan patlayıcının içerisinde çivi bulunması nedeniyle 4 polisin yaralandığı anonsu yaptı.

Kışanak'ın yaptığı basın açıklamasının ardından dağılmayan gruptan bazı kişilerin taşla saldırması üzerine polis, gruba basınçlı su ve biber gazıyla müdahalede bulundu. Ara sokaklara kaçan grup ile polis arasında kovacalama yaşandı. Çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

Olaylarda 4 polis ve bir gazetecinin de aralarında bulunduğu 10'u aşkın kişi yaralandı.

Kars'ta İl Emniyet Müdür Yardımcısı yaralandı

Kars'ta, Yüksekova'da 2 kişinin yaşamını yitirdiği olayları protesto etmek amacıyla düzenledikleri basın açıklamasından sonra dağılmayan gruba polis müdahale etti. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Aydemir'in kafasından yaralandığı olaylara karıştıkları gerekçesiyle 7 kişi gözaltına alındı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) il yönetimi üyeleri ile Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Kafkas Yurtsever Öğrenci Derneği üyeleri, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iki kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin olayları protesto etmek için Faik Bey Caddesi'nde basın açıklaması yaptı.

Gruptakiler, basın açıklamasının ardından sloganlar atarak Kazımpaşa Caddesi'nde bir süre yürüdü.

Polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine polis ile gruptakiler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polis, gruba biber gazıyla müdahale ederken, olayda bazı polis araçlarına zarar verildi.

Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Aydemir'in de kafasından yaralandığı olaylara karıştıkları gerekçesiyle 7 kişi gözaltına alındı.


Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,743 µs