En Sıcak Konular

İsrail askerlerinin öldürdüğü genç toprağa verildi

8 Aralık 2013 15:50 tsi
Ramallah'taki El-Celezon Mülteci Kampı'nda, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki Filistinli Vecih er-Ramahi için cenaze töreni düzenlendi.

Ramallah'taki El-Celezon Mülteci Kampı'nda, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki Filistinli Vecih er-Ramahi için cenaze töreni düzenlendi.

Ramahi'nin naaşı büyük bir kalabalık eşliğinde evine getirilirken, cenazeye katılanlar İsrail karşıtı sloganlar attı. Cenazede Fetih Hareketi'nin silahlı kanadı Aksa Şehitleri Tugayı mensupları da havaya ateş açarak, tepkisini dile getirdi. Ramahi'nin cenazesi daha sonra toprağa verildi.

AA muhabirine konuşan baba Vecdi er-Ramahi, oğlunun herhangi bir olay yaşanmadan İsrail askerleri tarafından vurulduğunu savunarak, "Oğlum, Yahudi yerleşim birimi önünden geçerken, İsrail askeri gözetleme kulesinden kendisine ateş edildi" ifadesini kullandı.

"Oğluma ateş edildiği sırada bahsedildiği gibi herhangi bir çatışma yoktu" diyen gözü yaşlı baba, İsrail ordusuna dava açacağını dile getirdi.

Filistin Resmi Haber Ajansı (WAFA) tarafından yayımlanan haberde, devriye gezen İsrail askerlerinin Ramallah'taki El-Celezon Mülteci Kampı'ndan geçtiği sırada, Filistinli gençler ile askerler arasında gerginlik yaşandığı, taş atan Filistinlilere askerlerin, gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla karşılık verdiği belirtilmişti. Çıkan olaylarda ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Vecih er-Ramahi'nin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.


Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,462 µs