En Sıcak Konular

Her derde deva

8 Aralık 2013 14:47 tsi
Uzmanlar, kuşkonmaz bitkisinin birçok hastalığa iyi geldiğini belirtiyor.

Uzman Diyetisyen Bengi Çetiner, kuşkonmaz bitkisinin sağlık açısından en önemli faydasının kum döktürücü özelliği olduğunu söyledi.

Bengi Çetiner, Türkiye’de az biliniyor olmasına rağmen kalorisi düşük, besin değeri ise oldukça zengin olan kuşkonmaz bitkisinin, dünyada cilde canlılık ve kalp rahatsızlıklarından kemik erimesine kadar birçok hastalığa şifa veren bir bitki olarak tanındığını kaydetti.

"KUM DÖKTÜRÜCÜDÜR"

Çetiner, kuşkonmaz bitkisini Yunanlılar'ın diş, Çinliler'in ise kısırlık tedavisinde kullandığını kaydederek, bitkinin 15 ayrı faydasını ise şöyle sıraladı:

"Kan damarlarını güçlendirir. Kalp rahatsızlığında risk faktörü olan homosisteinin kontrol edilmesine yardımcı olur ve kalbi kuvvetlendirir. Hücreleri hasar görmekten koruyan güçlü bir antioksidandır. Kemik erimesini azaltır. Güçlü bir idrar söktürücüdür. Bedende oluşan ödemlerin atılmasında etkili olur. Bedende biriken fazla suların atılmasını sağlar. Böylece kanı temizler. Kum döktürücüdür. Cilde canlılık verir. Kuşkonmaz sindirimi kolaylaştırır. Yatıştırıcı etkileri vardır. Karaciğer üzerine olumlu etkisi vardır. İyi böbrek çalıştırıcıdır. Sinirleri yatıştırır ve iştah açar. Yağ hücrelerindeki glukoz alımını artırarak insülinin etkisini pekiştirir."

"BUHARDA PİŞİREREK TÜKETİN"

Çetiner, böbreklerinden rahatsız ve gut hastası olan kişilerin ise kuşkonmazı seyrek ve az yemesi konusunda uyararak, "Konserve kuşkonmaz yerine tazelerini tüketmeye çalışın. Kuşkonmazın kabuğunun kalın olduğunu düşünüyorsunuz soyarak da tüketebilirsiniz. Kaynatılma sırasında besin değeri azalacağından buharda pişirerek tüketin. Antioksidan içeriği, ödem atma ve sindirimi kolaylaştırması nedeniyle zayıflama diyetlerinde günde 6-15 gram yani 4-5 adet kuşkonmaz bitkisi tüketilebilir. Ayrıca ıspanak ve enginarla bağdaşmadığı için aynı öğünde yememeye dikkat edin.” şeklinde konuştu.

trthaber

Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,028 µs