En Sıcak Konular

''İkinci bir bayrağın tasavvuru düşünülemez''

8 Aralık 2013 12:39 tsi
''İkinci bir bayrağın tasavvuru düşünülemez'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Edirne Valiliği'nin düzenlemiş olduğu programda konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Bu ülkede ikinci bir bayrağın tasavvuru düşünülemez" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda hizmet siyasetini tercih eden illerimizde çok ciddi bir kalkınma heyecanı yaşanırken, kimlik, etnik kimlik, korkutma ve istismar siyasetinin hakim olduğu illerde çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor. İki ilçe, hatta iki belde arasında hizmet siyasetiyle diğerlerinin farkı açık ve net şekilde ortaya çıkıyor" dedi.

Erdoğan, Edirne Valiliği tarafından onuruna verilen kahvaltıda yaptığı konuşmada, Trakya bölgesindeki illerin sanayi, tarım, madencilik ve enerji başta olmak üzere birçok alanda çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Trakya'nın doğunun Avrupa'ya, Avrupa'nın da doğuya açılan kapısı olduğunu ifade eden Erdoğan, İstanbul'un çevresindeki Kocaeli, Sakarya ve Bursa'nın başta sanayi olmak üzere gerçekleştirdiği atılımla birçok yatırıma ev sahipliği yapmasına rağmen Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın sahip olduğu potansiyeli bir türlü atılıma dönüştüremediğini söyledi.

"Türkiye'yi bir bütün olarak kucaklıyoruz"


Kamu yatırımları konusunda Trakya'nın hiçbir eksiğinin olmadığını, 11 yılda Kırklareli'ne 3,5, Tekirdağ'a 6,5 ve Edirne'ye 5,3 katrilyon lira yatırım yaptıklarını bildiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Yani toplamda Trakya'daki üç ilimize 15,5 katrilyon lira yatırım yaptık. Okullardan üniversitelere, yollardan barajlara, konutlara, spor tesislerine, tarım yatırımlarından sağlık tesislerine kadar ne ihtiyaç varsa bunları gerçekleştirdik. Burada şunun altını çizmek isterim. Türkiye'nin 81 vilayetine aynı nazarla bakıyor, herkesi eşit görüyor ve eşit şekilde de kucaklıyoruz. Yatırım yaparken oy oranlarını önümüze almak, oy oranlarına göre hareket etmek gibi partizanlığa hiçbir zaman tevessül etmedik. İstanbul'a ne yapılıyorsa aynı oranda Edirne'ye de o yapılıyor. Bursa'ya ne yapılıyorsa aynı oranda Tekirdağ'a, Kırklareli'ne de o yapılıyor. Türkiye'yi bir bütün olarak kucaklıyoruz. Bütün illerimizin eşit derecede, bir birine paralel büyümesi için samimi çaba sergiliyoruz."

"Yerel yönetim hükümetle aynı vizyonu taşımalı"

Merkezi yönetimin yatırımları ile vizyonunun yerel düzeyde de anlaşılması, paylaşılması ve bunun gereğinin yapılması gerektiğini dile getiren Erdoğan, yerel yönetimin hükümetle aynı vizyonu taşımaması ve aynı heyecanı paylaşmaması halinde şehri ayağı kaldırmanın mümkün olmayacağını söyledi.

Erdoğan, göreve geldiğinde, her şehrin yerel yönetiminin ilinden ilçesinden geçen karayollarının bakımını üstlenmesi için genelge yayımladığını anımsatarak, "Bunu Türkiye genelinde özellikle AK Parti belediyeleri gerçekleştirdi. Fakat farklı siyasi partilere mensup belediyeler, şehirlerinin içerisinde geçen karayollarının daha önce yaptığı yollara ne yazık ki istediği kadar bozulsun bakım yapmadılar. Vatandaş sorduğu zaman hemen şunu söylediler. 'Burası Karayoları'nın ilgili alanındadır, onun yapması gerekir'. Bu ilçe senin, bunun bakımını yapsan ne olacak? Maalesef... Zaman oldu oralara da el atmak durumunda kaldık" dedi.

"Derelere sanayi ve evsel atık atılmayacak"

Arıtma tesislerinin de belediyelerin yapması gereken yatırımlar arasında olması gerektiğini belirten Erdoğan, içme suyunun ve atık suların paralarını belediyelerin aldığına dikkati çekti.

Bazı belediyelerin arıtma tesisi yapmadığını bazılarının da yapılan çalışmaları yarım bıraktığını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk etapta Ergen'e için 3,2 milyar lira ayırdık. DSİ bu iş için çalışıyor. Trakya Gelişim Projesi yani TRAGEP'e yönelikte 10 katrilyon lira ayırdık. bütün bunlarla istiyoruz ki altyapıyı üst yapıyı, bütün bu dereleri pırıl pırıl  yapalım. Buradaki suları çıkış noktasındaki hale gelsin ve bu suyla bütün Trakya Ovası'nı sulayalım. Şimdi bunun adımlarını atıyoruz. Bütün bu dereler olduğu gibi koruma altına alınacak, sanayi atıkları, evsel atıklar buralara atılamayacak, istiyoruz ki yemyeşil parklarla da bu sorunu çözelim."

"Edirne'nin kabuğunu kırıp potansiyelini açığa çıkartmalıyız"

Erdoğan, ileri standartlara sahip demokrasilerde idareciden eser, hizmet ve vizyon üretmesinin beklendiğini belirterek, ileri demokrasilerde kimlik siyaseti, etnik siyaset, korkular ve istismar üzerinden yapılan siyasetin, hizmet siyasetinin gerisinde kalacağını ve yok olacağını söyledi.

Yeni Türkiye'nin hizmet siyasetini benimsediğini, eski siyaset anlayışının yok olmaya mahkum olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şu anda hizmet siyasetini tercih eden illerimizde çok ciddi bir kalkınma heyecanı yaşanırken, kimlik, etnik kimlik, korkutma ve istismar siyasetinin hakim olduğu illerde çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor. İki ilçe hatta iki belde arasında hizmet siyasetiyle diğerlerinin farkı açık ve net şekilde ortaya çıkıyor. Biz Edirne'nin böyle bir vizyonsuzluk yaşamasını arzu etmiyoruz. Selçuklu'nun kadim başkenti Konya dünyada büyük şöhrete sahip ve bir dünya markası haline geldi. Osmanlı'nın ilk başkenti Bursa aynı şekilde bir dünya markası oldu. Osmanlı'nın tarihi başkenti İstanbul zaten bir dünya şehriydi, yaptığımız yatırımlarla bu özelliğini daha da öne çıkarttı. Ama 88 yıl Osmanlı'ya başkentlik yapmış Edirne, kadim başkentlerle aynı noktaya, aynı konuma henüz yükselemedi. Bunu hep birlikte aşmak zorundayız. Edirne'nin kabuğunu kırıp potansiyelini açığa çıkartıp, bir dünya markasını olmasını sağlamak zorundayız."

İkinci bir bayrak tasavvuru

Başbakan Erdoğan, "Bu ülkede ikinci bir bayrağın tasavvuru düşünülemez" dedi.

aa

Bu haber 806 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,342 µs