En Sıcak Konular

Meclis'te bütçe maratonu başlıyor

8 Aralık 2013 11:30 tsi
2014 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2012 Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı, 10 Aralık'tan itibaren 11 gün süreyle TBMM'de görüşülecek.

Meclis, 2014 yılı bütçesi için mesai yapacağı yeni bir haftaya giriyor.
 
TBMM Genel Kurulu, 10 Aralık Salı gününden itibaren kesintisiz 11 gün süreyle 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2012 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nı görüşecek. 
 
Genel Kurul, bütçe görüşmelerinin başlayacağı Salı günü ve 20 Aralık'taki son gün saat 14.00'te, hafta sonu da dahil diğer günler saat 11.00'de toplanacak ve günlük çalışmalarının bitimine kadar çalışacak. Hükümetin bütçe sunumuyla başlayacak ilk günde, bütçenin tümü üzerinde görüşmeler tamamlanacak. Hükümet adına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile muhalefet partilerinin liderlerinin grupları adına konuşma yapmasının beklediğin bütçe görüşmelerinin ilk gününde, Genel Kurul'u TBMM Başkanı Cemil Çiçek yönetecek.
 
Genel Kurul'da 11 Aralık Çarşamba günü ilk turda Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Sayıştay, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Başbakanlık, Kamu Denetçiliği Kurumu, MİT ve MGK Genel Sekreterliği, ikinci turda RTÜK, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurulu ve Türk Tarih Kurumu'nun 2014 bütçeleriyle 2012 kesin hesapları ele alınacak.
 
Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, AFAD, Türkiye İnsan Hakları Kurumu, Diyanet İşleri Başkanlığı, TİKA, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Hazine Müsteşarlığı, BDDK, SPK bütçeleri 12 Aralık Perşembe günü ilk turda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü ile Devlet Personel Başkanlığı bütçeleri aynı gün ikinci turda görüşülecek.
 
TBMM Genel Kurulu'nda 13 Aralık Cuma günü AB Bakanlığı, Türk Akreditasyon Kurumu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Türkiye Yazma Eserler Başkanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Rekabet Kurumu bütçelerini ilk turda, Adalet Bakanlığı, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, HSYK, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EPDK, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ile MTA bütçeleri ikinci turda ele alınacak.
 
14 Aralık Cumartesi günü İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, DSİ; Meteoroloji ve Türkiye Su Enstitüsü bütçeleri ilk turda, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, TÜİK, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı bütçeleri ikinci turda görüşülecek.
 
Dışişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversitelerin bütçeleri ise 15 Aralık Pazar günü tek turda ele alınacak.
 
TBMM Genel Kurulu, yarın kamuoyunda "Tam Gün" yasası olarak bilinen Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edecek.
 
TBMM İçtüzük Uzlaşma Komisyonu yarın, Dışişleri Komisyonu ise çarşamba günü gündemlerindeki konuları görüşmek üzere toplanacak.

aa


Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,663 µs