En Sıcak Konular

'Devletin mahremi vardır'

7 Aralık 2013 11:51 tsi
'Devletin mahremi vardır' Başbakan Erdoğan, "Yasakların insanların fikir özgürlüğünde olmasında karşıyız, ama devletin mahremi vardır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ Hükümet Caddesi'nde düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti.

Erdoğan, bugün Tekirdağ'da ve ilçelerinde, sadece son 3 yıl içinde tamamlanan tüm hizmetlerin resmi açılışının yapılacağını ifade ederek, "Farklı kalemlerde 318 trilyon liralık yatırım, eser ve hizmet bugün Tekirdağ ile buluşuyor" dedi.

1 katrilyon 2 trilyon liralık yatırımın açılışı yapılacak

Toplu Konut İdaresi tarafından yapımı tamamlanan 420 konutun bugün hak sahiplerine teslim edileceğini aktaran Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, KOSGEP Hizmet Binası tamamlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Kültür Merkezi, içme suyu projesi ve lojman projelerini tamamladı. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Tekirdağ bir gençlik merkezi, bir stadyum, iki spor tesisi kazandırdı. Milli Eğitim Bakanlığımız, yine dersliklerini kazandırmaya devam etti. Bunun yanında da iki spor salonunu bitirdi. Sağlık Bakanlığımız bir hastane, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız liman yatırımlarını tamamladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, İl Özel İdaremiz, belde belediyelerimiz, çok önemli yerel projeleri bitirdi. Özel sektörümüz Tekirdağ ve ilçelerinde 194 trilyon liralık yatırım gerçekleştirdi ve bini aşkın Tekirdağlı'ya istihdam sağladı."

Erdoğan, "Bugün buradan Çerkezköy'e geçeceğiz, Çerkezköy'de 376 trilyon liralık yatırım açacağız. Çorlu'da 308 trilyonluk yatırım açacağız. Yani tek bir gün içinde 1 katrilyon 2 trilyon liralık yatırımı resmi olarak açacak, Tekirdağ'ımıza kazandıracağız. Bütün bu açışların Tekirdağ'ımıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

"Köylerimiz modern şehre dönüştüğü zaman başka güzel olacak"

Şu anda şehirleşmenin ve modern şehirleşmenin gayreti içinde olduklarını vurgulayan Erdoğan, "Köylerimiz, modern şehir haline dönüştüğü zaman bir başka güzel olacak" dedi.

Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"İşte İstanbul'u bilenler bilir. Eskiden Kadıköy, köydü. Ama şimdi Kadıköy oldu. Bakırköy köydü, ama Bakırköy oldu. Şimdi oraların haline baktığınız zaman farklı. Eskiden Sefaköy, köydü. Ama şimdi Sefaköy'e geldiğiniz zaman bakıyorsunuz ki orada farklı bir ilçe oluşmuş. Bir başka güzellik var. Ne ile? Altyapısıyla üstyapısıyla büyükşehirin bütün imkanlarından istifade eden, nazım imar planlarıyla ilçenin uygulama planlarının birbiriyle uyumlu olduğu bir şehircilik anlayışını görüyorsunuz.

Şehir ne demektir biliyor musunuz? Medine'den gelir. Medeni olmak demektir. Medeni olmak, şehirde oluşur, orada olgunlaşır ve onun için de bu büyükşehir anlayışını geliştirdik."

Erdoğan, "Temennimiz odur ki tüm ülkemizde şu anda 30 tane büyükşehir ve büyükşehir anlayışını inşallah diğer 51 vilayetimize de en azından imar bütünlüğü noktasında, altyapı, üstyapıdaki bütünlük noktasında taşımak suretiyle oraları da bu gelişmelerden inşallah istifade eder hale getireceğiz. Bunlar tabii adım adım olacak" diye konuştu.

"Anamuhalefet acaba Tekirdağ'a nasıl gelecek"

Erdoğan, şunları kaydetti: "Artık Tekirdağ büyükşehir. Biz 'Tekirdağ büyükşehir olacak' dediğimiz zaman muhalefet, başta CHP 'Olamaz böyle bir şey' dedi. Şimdi merak ediyorum, 30 Mart'ta, bu anamuhalefet acaba Tekirdağ'a nasıl gelecek? Ne diyecek? 'Biz büyükşehiri daha iyi yönetiriz mi' diyecek."

Erdoğan, Ergene Havzasının çok hızlı kirlendiğine dikkati çekerek, "Belediyelerin bu meseleyi çözmesi gerekirdi, bunların da tamamına yakını CHP belediyesi. Bu belediyeler ne yazık ki bu sorunu çözmedi, çözemedi. Çevre deyince, ağaç deyince, yeşil deyince istismar etmek için öne çıkanlar bu kirlilik karşısında ne yazık ki sustular, konuşmadılar. Neredeydi Geziciler, Ergene Çayını niye gelip de görmediler, o kirliliği niye görmediler, oralara atık suyu atanları niye görmediler? Hani bunlar çevreciydi, nerede bunların çevreciliği? Laf ola beri gele, bunlarda böyle bir şey yok" dedi.

MGK toplantılarındaki bilgilerin sızdırılması

Erdoğan, "Bugünlerde bir grup gazeteci, köşe yazarı, bunlar üzerinde gizlilik belgesi olan ve Milli Güvenlik Kurulu toplantılarındaki bilgilerin sızdırıldığı ortaya çıktı. Hükümeti fişlemekle suçlayanlara sesleniyorum; hükümeti fişlemekle suçlayanlar öncelikle acaba bu istihbari bilgileri, bu gizlilik bilgilerini acaba bu adamlarınıza, yandaşlarınıza kimler sızdırdı, bunu ortaya koyun" diye konuştu.

Anayasada bu konularla ilgili çok açık, net yasaklar olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yasaklar insanların fikir özgürlüklerinde olursa biz karşıyız, ama devletin öyle mahremleri vardık ki bu mahremleri kimsenin teşhir etmeye, ifşa etmeye hakkı yoktur. İnsanların da kendilerine ait mahremleri vardır, bunları da kimsenin teşhir etmeye hakkı yoktur. İşte bununla ilgili olarak gerek Başbakanlık gerek Milli Güvenlik Kurulu gerek Milli İstihbarat Teşkilatı suç duyurusu yaptı.

Şimdi bakıyorum da bazı medya grupları maşallah el ele vermişler, bunlar düne kadar hiçbir araya gelemezlerdi, şimdi bir araya gelmeye başladılar. Bunu özgürlük olarak iddia ediyorlar, bunun adı özgürlük değil, bunun adı düpedüz bu ülkeye, bu vatana ihanettir, başka bir şey değildir."

Törenden notlar

Kaldığı otelden toplu açılış töreninin gerçekleştirileceği Hükümet Caddesi'ne gelen Erdoğan, tören alanına gelişinde valilik önünde bulunan polis tören mangasını selamladı.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan ve kendisine eşlik eden bakan ve milletvekilleri ile yatırım ve hizmetlerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan’la birlikte platformdan inerek vatandaşları selamladı ve satranç takımı dağıttı.

Çerkezköy Belediyesinin 15 milyon liralık yatırımı hizmete sunulacak

Başbakan Erdoğan, Çerkezköy'de Sanayi ve Ticaret Odası'nın yanındaki alanda katıldığı toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada da Çerkezköy Belediyesinin yaklaşık 15 milyon liralık yatırımını hizmete sunacaklarını anlattı.

Erdoğan, ilçeye yapılan yatırımları şöyle aktardı:

"TOKİ tarafından yapılan 16 derslikli lise, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından inşa ettirilen 179 dersliğin, İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan anaokullarının resmi açılışlarını da bugün burada gerçekleştiriyoruz. Köydes kapsamında yapılan asfalt ve isale hattı işlerini, Kızılpınar Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Şehitlik Anıtı ve Kültür Merkezi, Veliköy Belediyesi tarafından inşa ettirilen 160 konut ve çevre düzenlemesini de bugün hizmete alıyoruz. 1885'ten beri hizmet veren Çerkezköy Gar binasını restore ettik, baştan aşağı yeniledik, onun açılışını da bugün yapıyoruz. Bu kamu yatırımları yanında özel sektör tarafından ilçeye kazandırılan 16 yatırımı da resmen hizmete açıyoruz. Toplamda 318 trilyon lira tutarındaki bu yatırımlar Çerkezköyümüze 856 kişilik istihdam kazandırdı. Tüm bu yatırımların Çerkezköy'e hayırlı olmasını dilerken, emeği geçenlere huzurlarınızda teşekkür ediyorum."

Geçmişte, "Niçin bizim insanımız ta Amerika'lara gidip tedavi oluyor? Gitmesin, hepsi burada tedavi olsun" şeklinde bir hayal kurduğunu aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Onun için biz şehir hastaneleri kuralım ve bu hastaneye girildiği zaman öyle dışarıda sedyeyle hastalar taşınmasın, her şey hastanenin çatısı altında bitsin. Şimdi, 15 hastanenin temelini atmaya başladık. 30 büyükşehirde, hepsinde şehir hastanesi olacak. İstanbul'da 2 tane, Ankara'da 2 tane, diğerlerinde birer tane. Bunun adımlarını atıyoruz. Tekirdağ'a da şehir hastanesi gelecek. Çünkü büyükşehir. Dolayısıyla Trakya'nın aslında, Edirne'de, Kırklareli'de ihtiyacını gideremeyenler, bu şehir hastanesinde bu ihtiyaçlarını giderme imkanını bulacak. Bu adımı burada da atıyoruz. Bunu biz yaparız, biz. Çünkü bizim bu millete aşkımız var. Bizim bu millete sevdamız var. Onun için biz bunu yaparız. CHP'nin filan yapacağı iş değil. Onlar bol bol laf üretsin. Onlar iş üretmez. Şimdi Tekirdağ'dan geliyorum. Sahilin haline bak. Rezalet...  Belediye; o sahil öyle mi olmalı? Bugüne kadar niçin kolektör yapılmadı? Yapması lazım."

aa



Bu haber 1,066 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,856 µs