En Sıcak Konular

BDP'lilerin 'Şeyh Said açıklaması'na tepki

6 Aralık 2013 17:24 tsi
DTK merkezinde yapılan "Şeyh Said'in takipçileri BDP'yi destekliyor" şeklindeki açıklamaya Şeyh Said'in torunlarından tepki geldi. Torunları, Şeyh Said'in takipçilerinin "dinden uzak bir yapı"yı destekleyemeyeceğini savundu

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) merkezinde 1 Aralık'ta endilerini Şeyh Said'in torunları olarak nitelendiren bir grubun ''Şeyh Said'in ailesinin 2014 yerel seçimlerinde BDP'yi destekleyeceği'' yönünde açıklamalarda bulunması tartışmalara neden oldu.

Konuyla ilgili olarak Şeyh Said'in torunları, Abdullilah, Abdulmuhsin ve Mehmet Sıddık Fırat tarafından açıklama yapıldı.

Şeyh Said'in ''Ben Müslümanlardanım'' ve''Beni bu değersiz dallarda asmanıza pervam yoktur. Muhakkak ki mücadelem Allah ve Din içindir.'' sözlerinin hatırlatıldığı açıklamada, Şeyb Said'in torunlarının ve takipçilerinin seküler yapılanma ve gayri İslami oluşumlar içinde olamayacağı vurgulandı.

DTK binasında yapılan açıklama için, "Şeyh Said Efendinin tarihsel duruşu ve mefkûresine aykırı olup seçim dönemlerinde siyasi partilerin kamuoyunu yanıltmak pahasına olan ucuz propagandalardan ibarettir. Basın bildirisinde ileri sürülen görüşler DTK-KCK-BDP siyasi çizgisinin öteden beri savunduğu argümanlardır.'' denildi.

Açıklamada, BDP'yi destekleyenlere de bir çağrı yapılarak şöyle denildi: Şeyh Said Efendi'yi sevenlere son sözlerimiz; yaptığınız her işte, işlediğiniz her amelde önce Allah'ın rızasını sonra onun dinini yaymayı ve Hz. Peygamber (s.a.s.)'in sünnetine uyup onun yolundan ayrılmamayı hedeflemeli, şöhret, itibar, övülme vs. duyguları asla aklından geçirmemelidirler."



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,624 µs