En Sıcak Konular

Albayrak Hakem'i suçladı: "Olaylar provokasyon"

13 Ağustos 2007 20:46 tsi
Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, dün gece Trabzonspor ile Sivasspor arasında oynanan karşılaşmanın son dakikasında çıkan olayları provakasyon olarak nitelendirdi

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Albayrak, Trabzonspor'un, Trabzon halkının ve camiasının imajını bozacak yapılmış olan gösterileri kesinlikle tasvip etmediklerini belirterek, "Dün akşam Trabzonspor-Sivasspor maçında yaşanan olayların özellikle kendini bilmez 5 kişi sahaya inip Trabzonspor'un Trabzon halkının ve camiasanın imajını bozacak hareketler yaptılar. Kesinlikle spor camiasının bir yöneticisi özellikle Trabzonspor Kulübü olarak bunları tasvip etmiyoruz. Bu bir Trabzonspor'a ve bizlere yapılmış bir provakasyondur. Dün akşam Trabzonsporlu olmayan kişiler Trabzon şehrini yakışmayacak olaylar yapmışlardır. Bu olayları üzüntü ile karşılıyoruz. Provokasyon maça daha gelişte başladı. Muhteşem taraftar karşısında maçı 85. dakikaya 1-0 öne geçmesi ve maçın başından sonuna kadar bilerek ya da bilmeyerek kesinlikle çok sert oynattı. Tercih haklarını rakip takımdan yana kullandı. Maçın bitime yarım dakika kala hiçbir maç iptal edilmemiştir. Hakem provokasyonu, taraftar ediyor, futbolcu ediyor, rakip takımın yöneticileri provoke ediyor. Maçı hakem tatil etti. Daha sonra vali, emniyet müdürü ve diğer güvenlik güçleri tüm tedbirin alınmasına rağmen hakem arkadaş ilgili kurumlarıyla maçı tatil ettiğini söyledi. Bizde sahadan 1.5-2 saat sonra stattan ayrıldık. Bu işin provokasyonu devam ediyordu" diye konuştu.

Güvenlik güçlerinin bazı provokatörleri yakaladığını ifade eden Başkan, " Bunlar fazla değil. Sadece 5 kişi geldi, girdi maçı provoke etti ve görevlerini tamamladılar. Saat 00.30'da otobüs iki saat sonra stattan çıkıyor. Kaldırım taşlarıyla otobüs tesislere gelirken taşlanıyor. Oda provokasyon. Bir kısmı yakalandı, diğerleri de yakalanacak. Gerekli cezalar kendilerine verilecek." dedi.

"ODYAKMAZ'IN AÇIKLAMALARINI ESEFLE KINIYORUM"

Sivasspor Kulubü Başkanı'nın maçtan sonra yapmış olduğu açıklamaların kendisini üzdüğünü ifade eden Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehirler arası diyalogları devam ettiren spordur. Rakip takımın yöneticileri yaptığı açıklamalar bizleri çok üzdü. Ayman ile Balili ile arasındaki sertlik İsrail-Arap çatışmasına çevirmeleri bizleri daha da üzdü. Kulüp başkanının açıklamalarını esefle karşılıyorum. Kazanmak için herkes savaşıyor. Biz savaşı kazanmıştık ve maalesef provokatörler aleyhimize döndürülmesi için çalıştı"

Albayrak, Futbol Federasyonu'nun maçla ilgili vereceği kararın takipçisi olacaklarını kaydetti. Başkan Albayrak, olayların bitmesinden sonra Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ile bir görüşmesinin olmadığını açıkladı.

 



Bu haber 354 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,675 µs