En Sıcak Konular

Demirtaş: Medyanın bir birine sahip çıkması lazım

6 Aralık 2013 16:14 tsi
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazetecilere yönelik soruşturmalar ve tutuklamaları eleştirerek "Dışarıda zaten hükümete muhalefet edebilen birkaç gazeteci kaldı.Bir avuç kalan bu muhalif medyanın da birbirine sahip çıkması lazım" dedi.

Selahattin Demirtaş, gazetecilere yönelik soruşturmalar ve tutuklamaları eleştirdi. Demirtaş, "Dışarıda zaten hükümete muhalefet edebilen birkaç gazeteci kaldı. Geri kalanlar ya işsiz oldu, ya sürgün edildiler. Bir avuç kalan bu muhalif medyanın da bir birine sahip çıkması lazım." dedi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen KCK basın davasını izlemek için Silivri'ye gelen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Dünyanın hiçbir ülkesinde, hukuk devletinde gazetecilik yapmanın suç sayılmadığını söyleyen Demirtaş, "Gazeteciyi tutuklamak isteyen kılıfını hazırlar. Şu anda toplamda tutuklu olan 62 gazetecinin tamamıyla ilgili emniyette savcılıkta kılıflar hazırlanmıştır. Bu vesileyle tutuklanmışlardır." diye konuştu. Basın mensuplarına seslenen Demirtaş, "Bütün gazeteciler görüşü ne olursa olsun hangi medya organında çalışırsa çalışsın, dayanışma göstermeniz lazım. İlgi görmek için ünlü gazeteci olmaya gerek yok. Türkiye'de her gazeteci sanık adayıdır." ifadesini kullandı.

Demirtaş şöyle konuştu: "Dışarıda zaten hükümete muhalefet edebilen birkaç gazeteci kaldı. Geri kalanlar ya işsiz oldu, ya sürgün edildiler, gerçekten işlevsiz kılındılar. Şimdi bir iktidar medyası, yandaş medya oluşturma konusunda muazzam bir çaba var. Bir avuç kalan bu muhalif medyanın da bir birine sahip çıkması lazım. Özellikle yerel seçimler yaklaşırken muhalif medyanın haber yapma, toplumun haber almasını sağlama konusunda çok önemli bir görevinin olduğunu düşünüyoruz. Bu şekilde muhalefetin de sesi kısılmış oluyor.”

CİHAN

Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,660 µs