En Sıcak Konular

DTP'li Tuncel: "Asker cenazelerine katılmak istiyoruz"

13 Ağustos 2007 20:12 tsi
DTP'li Tuncel: Demokratik Toplum Partisi(DTP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, mecliste son derece sıcak bir atmosferle karşılaştığını, hiç kimsede gerginlik havasının olmadığını söyledi.

'DTP'li vekiller neden birlikte dolaşıyor' sorusuna da açıklık getiren Tuncel, mekan ve insanları tanımamadıklarını gerekçe göstererek "Bu hal bize de çok komik geliyor" dedi.

Milliyet Gazetesi'nden Devrim Sevimay'ın sorularını yanıtlayan Sebahat Tuncel, kişilik olarak 'değişme taraftarı' olduğunu, "Ben böyleyim ve böyle devam edeceğim" mantığıyla hareket etmeyeceğini belirtti. Sevimay'ın "11 Ekim'de tekrar cezaevine dönmekten korkuyor musunuz?" sorusunu "Korku değil, ama Türkiye'de kişiye göre hukuk olmamalı. Ben adalete güvenmek istiyorum" şeklinde cevapladı. Tuncel, herkese uygulanan kuralların kendisine de uygulanması gerektiğini vurguladı.Kendisini 'feminist' olarak tanımlayan bayan vekil, Türkiye'de bu kavramın 'erkek düşmanlığı' olarak algılandığını söylerken bunun yanlışlığına dikkat çekti. Cezaevinde zor günler geçirdiğini aktarırken, çayları biriktirip toprak yaptıklarını anlattı. Hapiste kaldığı dokuz aylık süre zarfında bir hayli kitap okuduğunu söyleyen DTP milletvekili en çok Latife Hanım kitabından etkilendiğinin altını çizdi. Atatürk sayesinde kadınların modern topuma adapte olmasının kolaylaştığını ifade eden Tuncel, şunları söyledi: "Mustafa Kemal, o günün koşullarına bakıldığında bir devrimci. Çağdaş ve Batı'ya dönük. Ama Modernleşme halkın dinamiklerinden değil, yukarıdan baskıyla geldiği için toplum onun modernleşme çabasını tartışamamış ve içselleştirememiş"

Asker cenazelerine de katılmak istiyoruz

"Evladı ölen bir annenin tepkisi çok normal. Cenaze evlerine ilk gittiğimizde bizleri evlerine almadılar. Israr ve samimiyetimiz ailelerin kalplerini yumuşatmaya yetti" diyen Tuncel, bu bağlamda şehit cenazelerine de katılmak istediklerini belirtti.

zaman



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,514 µs