En Sıcak Konular

Türkiye kokpite geçti

6 Aralık 2013 12:15 tsi
Türkiye, Eurocontrol Geçici Konsey Başkanlığına seçildi.

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teşkilatının (Eurocontrol) Geçici Konsey Başkanlığı'na, Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın getirildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden (SHGM) yapılan açıklamaya göre, sivil havacılıkta yaşanan büyümeye paralel olarak uluslararası sivil havacılık örgütlerindeki ağırlığı giderek artan Türkiye, Eurocontrol'ün en önemli karar alma birimi Geçici Konsey'in başkanlığını yürütecek.

Eurocontrol'ün 4 Aralıkta gerçekleştirilen toplantısında, iki yıldır Geçici Konsey Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Yalçın, oybirliği ile Konsey Başkanlığına seçildi. Avrupa'nın en önemli havacılık örgütlerinden biri olan Eurocontrol'de alınan kararlarda müdahale ve söz hakkını güçlendirmesi bakımından büyük önem taşıyan görevi 1 Ocak 2014'ten itibaren devralacak olan Türkiye, 2015 sonuna kadar konseye başkanlık edecek.

TÜRKİYE 1989'DAN BU YANA ÜYE

Avrupa'da havacılık faaliyetlerinin geliştirilmesi ve emniyetli bir şekilde yapılması amacıyla hava seyrüsefer alanındaki birliği sağlamak üzere 1960'da kurulan Eurocontrol'e, Türkiye'nin 1989'dan bu yana üyeliği bulunuyor.

Avrupa ülkelerinden 40 üyesi bulunan Eurocontrol Teşkilatı'nın Geçici Konsey toplantıları, kararların alındığı Genel Kurul olma niteliği taşıyor. Teşkilatın, stratejik kararlarının oluşturulduğu Geçici Konsey Koordinasyon Komitesi (PCC) ve Geçici Konsey Başkanlık Bürosu (PCPB) olmak üzere ön kararların belirlendiği ve izlemenin yapıldığı iki birimi daha bulunurken, iki birimin de Başkanlığı Yalçın tarafından üstlenilecek.

trthaber



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,542 µs