En Sıcak Konular

Bakan Güler iddialara ne dedi?

6 Aralık 2013 11:39 tsi
Bakan Güler iddialara ne dedi? İçişleri Bakanı Güler'e Demokratikleşme Paketi'yle siyaset yapmak için terörden mahkum olmama şartının kaldırılacağına yönelik iddialar soruldu.

İçişleri Bakanı Güler, Demokratikleşme Paketi'yle siyaset yapmak için terörden mahkum olmama şartının kaldırılması iddiasının doğru olmadığını söyledi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumu'na katılmak üzere Antalya'ya geldi. Bakan Güler'i Antalya Havalimanı'nda Vali Sebahattin Öztürk karşıladı.

Bakan Güler, Antalya Havalimanı'ndan çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Muammer Güler, "Demokratikleşme paketiyle siyaset yapmak için terörden mahkum olmama şartının kaldırılacağı iddia ediliyor, bu konudaki görüşünüz nedir?" sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Hiç öyle bir şey olabilir mi? Sayın Başbakanımız 30 Eylül'deki ifadesinde bunu açıkladı. Böyle bir şey söz konusu değil. Bunu aklınızdan çıkarın. Bakanlar Kurulu'nca Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan tasarıda da böyle bir şey yok. Ben altına imza attım" diye konuştu.

Gazetecilerin, her vatandaşın trafik müfettişi gibi ceza kesebileceği yönündeki çalışmalar yapıldığını hatırlatması üzerine Güler, trafik güvenliğinde halkın katılımının çok önemli olduğunu vurguladı.

"Madem çoğulcu demokratik bir hayat öngörülüyor. Mevcut durumda trafik müfettişleriyle ilgili bir belge tanzim ediyoruz" diyen Güler, "Artık teknoloji değişti. İlla tutunaklar ve beli bir bilgiyle olmuyor. Bunun üzerine çalışıyoruz. Önemli olan burada farkındalığın yaratılması ve kurallara uyma konusunda bir davranış biçiminin geliştirilmesi" dedi.

aa

Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,609 µs