En Sıcak Konular

Almanya'da şiddetli fırtına

6 Aralık 2013 08:28 tsi
Şiddetli fırtına Almanya'nın kuzeyinde hayatı olumsuz etkiliyor.

Alınan bilgiye göre, Hamburg Havaalanı'nda birçok uçak seferi iptal edildi, iniş ve kalkışlar yapılamadı, yolcular saatlerce beklemek zorunda kaldı. Söz konusu bölgelerde birçok tren seferi de durduruldu, şiddetli rüzgar sebebiyle ağaçlar devrildi.
 
Ülkenin kuzeyinde fırtına uyarısı bugün de devam ederken, okullar tatil edildiği duyuruldu. Alman Meteoroloji Dairesi de Kuzey Denizi'ndeki Sylt Adası'nda rüzgar hızının saatte 148 kilometreye ulaştığını bildirildi. Fırtına ile yağan yağmur sebebiyle nehirlerdeki su seviyesinin önemli ölçüde artabileceği ifade ediliyor.
 
Elmshorn kentinde fırtınanın etkisiyle devrilerek rayların üzerine düşen ağaca banliyö treninin çarpması sonucu makinistin hafif yaralandığı kaydedildi.
 
Rostock kenti yakınlarındaki A20 otoyolunda aniden yağan kar ve karla karışık yağmurdan dolayı kazaların meydana geldiği belirtildi. Bir kişinin otomobilde sıkışıp kaldığı ifade edilirken, A20 otoyolunun enkaz kaldırma ve kurtarma çalışmaları sebebiyle trafiğe kapatıldığı bildirildi.
 
Başkent Berlin'de de hissedilen fırtına hasara yol açtı. Frohnau semtinde devrilen bir ağaç evin üzerinde düşerken, Weissensee ilçesinde bir okulun çatısının uçtuğu kaydedildi.
 
Bremen Emniyet Müdürlüğü de Weser Nehri yakınlarında bulunan bölgelerdeki binalarda oturanları sel tehlikesine karşı evlerini terk etmeleri çağrısında bulundu.
 
Öte yandan, Weser Nehri'nde su seviyesinin artmaya devam etmesi durumunda yarın oynanacak Werder Bremen-Bayern Münih karşılaşmasının da iptal edilebileceği belirtildi.
 
Bremen'deki Weser Stadı'nın nehre yakın bir yerde bulunmasından dolayı muhtemel bir su baskınında stadın da sular altında kalabileceği, önlem olarak şimdilik stadın giriş bölümündeki eşyaların bir üst kata çıkarıldığı ifade edildi.

trthaber


Bu haber 492 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,158 µs