En Sıcak Konular

'Rahatı görenler farklı duruma büründü'

5 Aralık 2013 22:04 tsi
'Rahatı görenler farklı duruma büründü' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da İlim Yayma Vakfı'nın 40. Yıl programında konuştu.

İmam Hatip yıllarını anlatan Erdoğan kursa gittiklerini ve devamında İmam Hatip lisesinde okuduklarını anlattı. Erdoğan, "İlim Yayma Cemiyeti'nin Vefa'da şuanda yurdun olduğu yerdeki o ahşap binada İmam Hatip'e hazırlık kurslarına gittiğim günleri hatırlıyorum. Ki orda bizden önceki abilerimiz İmam Hatip okudular. Ama biz orada kursu aldık. Ondan sonra da geldik Fatih Çarşamba'daki İmam Hatip'e başladık. Orada okuduk. Orası İstanbul'un tek İmam Hatip okuluydu. Ama şimdi bu sayılar her ilçeye yayılmış her ilçede oluşmuş vaziyette" diye konuştu.

BİZİ SON GÜNLERDE ÇOK ÜZEN KONU...

İmam Hatip'in önlerinin kesildiğini hatırlatan Erdoğan, "Ama baktılar ki yaşanan gelişme iyi değil bunun önünü kesmek lazım dediler. Önce damarlarımızdan bir tanesini kestiler ve orta kısmı kapattılar. İşi biliyorladı. Diyorlardı ki biz şurayı kesersek bu ülkede asıl kendileri için son günlerde maalesef çok üzen konu ve dediler ki biz bu işi çözeriz. Ve bu adımı attılar" dedi.

ONLARIN HESAPLARI VARSA, ALLAH'IN DA VAR

Erdoğan, "Adımı attılar ama tabi onların tuzakları varsa, onların hesapları varsa o tuzakların üstünde o hesapların üstünde Rabbimin de bir hesabı vardı ve bu hesap tecelli etti. Ve olan oldu. Hamd olsun sabırlıydık. Ama birilerinin sabırsız olduğunu şimdi iyi anlıyorum. Ama biz sabırlı olmaya mecburduk. Çünkü biz şunu biliyorduk. İlahi mesaj bir anda gelebilirdi ama bir anda gelmedi. İlahi mesaj 22 yılda geldi. Kuvvet kudret sahibi olan ona bir anda gönderebilirdi. Bir anda göndermedi çünkü insanın ruhen buna hazırlanması gerekiyordu. Bu hazırlık olmadığı sürece bu işin kabulü de zordu. Mekke ve Medine hazırlandıktan sonra insanoğlu fevç fevç buraya akın ediyordu. İşte bizim de buralardan mesajı almamız gerekiyordu" diye konuştu.

RAHATI GÖRENLER FARKLI DURUMA BÜRÜNDÜ

28 Şubat yıllarını hatırlatan Erdoğan, "Ben İmam Hatip mezunu olarak istediğim üniversiteye gidemedim. Çünkü bize yasaktı. Artık o döneme geldik. Ama bu iş onları rahatsız etti. Bunu da başardılar. Sabır sabır derken bir 28 Şubat oldu. O ara bu ülkeye çok şeyler kaybettirdi. Bunun farkında olanlar var olmayanlar var. Bir nesil katledildi. Bunu yapanlar bu vebalin altından kalkamaz. 28 Şubat bu ülkeye çok şeyler kaybettirdi. Temenni ederim ki bunu da anlarız. Bazıları da nedense rahatı görünce farklı bir duruma büründüler. Biz böyle olsun istemezdik. Ama bu da oldu maalesef. Temenni ederim ki bunu da anlarız. Ama bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. 

Bu haber 932 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,122 µs