En Sıcak Konular

Balbay'ın avukatları tahliye dilekçesi verecek

5 Aralık 2013 13:47 tsi
Ergenekon davasının tutuklu sanığı Mustafa Balbay’ın avukatları Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararının ardından yerel mahkemeye verilmek üzere tahliye talepli dilekçe hazırladı. Avukatların bugün dilekçeyi mahkemeye vermesi bekleniyor.

Balbay’ın avukatları hazırladıkları dilekçeyi, davaya bakan İstanbul 13. Ağır Mahkemesi’ne verecek. 4 sayfalık dilekçede Balbay’ın tahliye taleplerinin bugüne kadar genel nitelikteki, basmakalıp gerekçeler ile reddedildiği ileri sürüldü. Balbay’ın Anayasa Mahkemesi’ne başvurduğunun ve AYM’nin de ‘tutukluluk süresinin makul süreyi aştığı, seçilme hakkının ihlal edildiği’ yönünde oy birliği ile karar verdiği hatırlatıldı.

AYM’nin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun’un 50. maddesinde ‘Yerel mahkeme, Anayasa Mahkemesi’nin ihlal kararında açıkladığı ihlali ve sonuçlarını ortadan kaldıracak şekilde mümkünse dosya üzerinden karar verir’ hükmünün yer aldığı belirtilen dilekçede, “Anaya Mahkemesi de işbu hüküm uyarınca müvekkilimiz hakkındaki kararın, gereğinin yapılması, ihlalin ve sonuçlarının ortadan kaldırılması için sayın mahkemenize gönderilmesine karar vermiştir.” ifadeleri yer aldı.

AYM’nin verdiği kararların verildikleri anda kesin olduğu, basın aracılığıyla ya da kurumun internet sitesi üzerinden duyurulması halinde kararın gerekçesinin yazılarak Resmi Gazete’de yayınlanması beklenilmeksizin yargı organlarınca uygulanmasının hukuk devletinin gereği olduğu kaydedildi. Avukatlar, Anayasa Mahkemesi’nin kararı doğrultusunda Balbay’ın tahliyesini talep etti.

cihan

Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,190 µs