En Sıcak Konular

Bağış: Vizesiz Avrupa'ya vize aldık

5 Aralık 2013 12:36 tsi
AB Bakanı Bağış, Türkiye'nin vizesiz Avrupa'ya vize aldığını belirterek, "AB sınırların içine hapsolmuşluğun değil, sınırsız dostluğun adresi olmalıdır" dedi.

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu 73. Toplantısı, TBMM'de başladı. Toplantıda konuşan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış demokrasinin kalbi, özgürlüğün beşiği ve milli egemenliğin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, özellikle son 11 yılda Türkiye’nin AB sürecinin arkasındaki en önemli itici güç olduğunu, ülkenin reform katalizörüne dönüştüğünü söyledi.

AB’ye uyum sürecinde yapılan köklü reformların bu Meclis'te yapıldığını ve 'çıkmaz' denen kanunların buradan çıktığını belirten Bağış, TBMM'nin, her zaman AB sürecine sahip çıktığını kaydetti.

AB sürecinde  3,5 yıl aradan sonra bir faslın açılması, son yıllardaki en objektif ve dengeli İlerleme Raporu’nun yayınlanması ve nihayetinde vize konusundaki somut gelişmeyle Türkiye-AB ilişkilerinin yeni bir ivme kazandığının altını çizen Bağış, şöyle devam etti:

"Bugün bu toplantımızı vize konusunda yaşanan tarihi bir gelişmeyle taçlandırmanın mutluluğunu ve heyecanını paylaşıyoruz. Evet, vizesiz Avrupa'ya artık vize aldık diyebiliriz.

Mutabık kaldığımız ortak yol haritası çerçevesinde 3-3,5 yıl sonra artık Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen bölgesine vizesiz girebileceklerdir. Dostum Füle’nin deyimiyle artık vize konusunda 'İnşallah'tan 'Nihayet'i yakaladığımız  bir gelişmeyi kaydettik."

Vize muafiyeti sağlanmasının, Türkiye’nin AB üyeliği ve müzakerelerde bütün fasılların açılması kadar etkili bir yakınlaşma ve bütünleşme hamlesi olacağını vurgulayan Bağış, "Ne mutlu ki vize vermemek için işi yokuşa süren ülkeler artık yokuşta kendilerinin kaldığını anlamışlardır. AB, sınırların içine hapsolmuşluğun değil, sınırsız dostluğun adresi olmalıdır. Türkiye kendi kendini vize duvarıyla tecrit eden değil, kapılarını kardeşliğe ve işbirliğine açmış bir AB görmek, onun üyesi olmak istemektedir" diye konuştu.

aa

Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,631 µs