En Sıcak Konular

İdris Bal: Çok pis bir oyun bu

5 Aralık 2013 10:16 tsi
Bal, AK Parti’den istifa sürecini anlattı. Gezi Parkı, Mısır ve dershanelerle ilgili söylediklerinin noktasına virgülüne kadar arkasında olduğunu ifade etti.



AK Par­ti­’den is­ti­fa eden Kü­tah­ya Mil­let­ve­ki­li İd­ris Bal, 2004 yı­lı Mil­li Gü­ven­lik Ku­ru­lu­’n­da (MGK) im­za­la­nan ka­rar­lar­la il­gi­li çar­pı­cı açık­la­ma­lar yap­tı. Bal, “Bu ka­dar id­di­alı söy­lem­ler­de bu­lu­nul­ma­sa kon­jonk­tür de­ğer­len­dir­me­si ya­pı­la­bi­lir­di. Şu an­da­ki ders­ha­ne­le­ri ka­pat­ma ça­ba­la­rı­nın da 2004’te­ki o ka­ra­rın de­va­mı ol­du­ğu­nu he­pi­miz çok iyi gö­rü­yo­ruz. Ben bir da­ha şok, şa­şır­ma ve ha­yal kı­rık­lı­ğı ya­şa­dım. Dik du­ran par­ti im­za­lı­yor, im­za­la­mak­la kal­mı­yor uy­gu­la­ma­ya ge­çi­yor. Bu­nun­la da kal­mı­yor ha­len ders­ha­ne me­se­le­sin­de bu id­di­ası­nı de­vam et­ti­ri­yo­r” de­di.  

PER­DE­NİN AR­KA­SI VAR

TBMM’­de dü­zen­le­di­ği ba­sın top­lan­tı­sın­da, is­ti­fa­sıy­la il­gi­li sü­reç­te ya­şa­dık­la­rı­nı an­la­tan Bal, Mec­li­s’­te dü­zen­le­di­ği ba­sın top­lan­tı­sın­da ik­ti­da­rı ve Baş­ba­kan Er­do­ğa­n’­ın yö­ne­tim tar­zı­nı ağır ifa­de­ler­le eleş­tir­di. “Per­de­nin bir önü var­dı, bir de ar­ka­sı var­dı. Çok pis bir oyun bu­” di­yen Bal, şun­la­rı söy­le­di: “Her gün de­mok­ra­si­nin la­fı­nı ya­pa­rız. Ama bun­lar hep top­lum mü­hen­dis­li­ği için söy­le­nen söz­ler­dir. Çok pis bir oyun bu. Top­lu­mu ku­tup­laş­tı­ra­rak, kris­ta­li­ze ede­rek, ar­ka­sın­da­ki ke­si­mi ga­ran­ti al­tı­na al­mak­tır bu. Onun için Ale­vi ile Sün­ni yan ya­na ol­sun is­te­mez­ler. Dost olur­lar­sa ku­tup­laş­ma ol­maz. Bu de­mok­ra­si de­ğil­dir.”

PİŞ­MAN DE­Ğİ­LİM

Bal, “Ne Ge­zi­’de söy­le­dik­le­rim­den ne çö­züm sü­re­ciy­le il­gi­li söy­le­dik­le­rim­den ne de Mı­sı­r’­la il­gi­li söy­le­dik­le­rim­den piş­ma­nım. Ne ka­dın er­kek ay­nı ev­de kal­ma­sıy­la il­gi­li söy­le­dik­le­rim­den piş­ma­nım ne de ders­ha­ne­ler­le il­gi­li söy­le­dik­le­rim­den piş­ma­nım. Nok­ta­sı, vir­gü­lü, hep­si­nin ar­ka­sın­da­yım. Ta­rih ki­min hak­lı ki­min hak­sız ol­du­ğu­nu gös­te­re­ce­k” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

Dağa çıkışlar hızla devam ediyor

Bal, ba­sın top­lan­tı­sın­da çö­züm sü­re­ciy­le il­gi­li eleş­ti­ri­le­ri­ni şöy­le di­le ge­tir­di: “Kim­se sak­la­ma­sın, çö­züm sü­re­cin­de de ta­rih gös­ter­di, ka­pa­tıl­ma­ya ça­lı­şı­lan bir re­ali­te var. Gö­re­cek­si­niz, bu adım adım ör­tü­le­mez ha­le ge­le­cek. Ye­rel se­çim­le­re ka­dar üs­tü ör­tül­me­ye ça­lı­şı­lı­yor. Bu bu­luş­ma da onun bir gös­ter­ge­siy­di. Keş­ke ger­çek ba­rış ol­say­dı da hep be­ra­ber sağ­cı­sı ile sol­cu­su ile o in­san­lar­la be­ra­ber biz de ha­lay çek­sey­dik. Ama öy­le de­ğil, bu bir za­man ka­zan­may­dı ve her­kes bi­li­yor ki da­ğa çık­ma­lar da­ha hız­lı de­vam edi­yor, ör­güt ya­pı­la­nı­yor, ulus in­şa­sı de­vam edi­yor. Şe­hit­lik ya­pı­lı­yor, içi­ne si­lah gö­mü­lü­yor, me­se­le ulus­la­ra­ra­sı ha­le ge­ti­ril­me­ye ça­lı­şı­lı­yor. PYD ora­da dev­let kur­du. Bun­dan kur­tul­mak için ne ya­pa­cak­lar bi­li­yor mu­su­nuz? ‘Biz eli­miz­den ge­le­ni yap­tı­k’ de­ne­cek. Su­ni bir Türk mil­li­yet­çi­li­ği ya­pı­la­cak. Bir­kaç gü­nah ke­çi­si bu­lu­na­cak. Suç gü­nah ke­çi­si­nin üze­ri­ne atı­la­cak.”

ÇETİN ÇİFTÇİ - BUGÜN GAZETESİ

Bu haber 931 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,416 µs