En Sıcak Konular

''Türkiye'de değişimi savunan CHP'dir''

4 Aralık 2013 21:44 tsi
ABD'de ATC'nin kahvaltılı toplantısında konuşan CHP lideri Kıçdaroğlu, "Türkiye'de değişimi, dönüşümü, uygarlığı, seküler sistemi savunan CHP'dir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'nin başkenti Washington'daki temasları kapsamında Amerikan-Türk Konseyi'nin (American-Turkish Council-ATC) kahvaltılı toplantısına katıldı.
 
Toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, Türk ekonomisinin sıcak siyasete teslim edilmemesi ve ekonomiyi güçlü kurumların yönetmesi gerektiğini söyledi.
 
Türkiye’ye giden yabancı yatırımcının önünü görebilmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, yatırımcılar için o ülkedeki demokrasi ve insan haklarının da önemli olduğuna dikkati çekti.
 
Yabancı yatırımcının güven duyması için o ülkenin Merkez Bankası’nın özgür olması, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın özerk olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, kamu harcamaları ve kamu ihalelerindeki saydamlığın ve objektifliğin de önemine işaret etti.
 
"Türkiye, TTIP sürecinde devredışı bırakılmamalı"
 
Kılıçdaroğlu, CHP olarak Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği için her türlü desteği hükümete verdiklerini kaydederken, ABD ile AB arasındaki Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması (TTIP) sürecinin de kendileri açısından çok önemli olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, bu sürecin müzakerelerinde mutlaka Türkiye'nin de görüşünün alınması gerektiğini, Türkiye'nin devredışı bırakılması halinde bu anlaşmanın Türk ekonomisine çok zarar vereceğini belirtti.
 
Türkiye'de değişimi ve dönüşümü savunan CHP
 
Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine, gittikleri pek çok ülkede Türkiye'de bir ana muhalefet partisinin varlığının yeteri kadar hissedilmediğini, Türkiye'nin sadece AK Parti'den ibaret olduğu gibi bir algının bulunduğunu gördüklerini kaydederek, "Oysa biz 90 yıllık bir partiyiz, Türkiye'nin kuruluşunda harcımız var ve kendimizi tüm dünyaya anlatabilmeliyiz. Biz seküler sistemi, kadın-erkek eşitliğini, özgürlüğü ve demokrasiyi, sivil toplumu, üniversitelerin özerkliğini savunuyoruz, yani biz yönümüzü ve yüzümüzü çağdaş uygarlığa çevirmiş bir partiyiz. Şöyle bir algı vardı, 'Adalet ve Kalkınma Partisi Türkiye'de değişim yapmak istiyor, Türkiye'de modernleşmeyi gerçekleştirmek istiyor ama CHP buna engel oluyor'. Ama bugün geldiğimiz noktada şu çok net ortada, Türkiye'de değişimi ve dönüşümü, uygarlığı, seküler sistemi savunan CHP'dir ve değişime karşı olan, Türkiye'yi bir ortaçağa, bir Ortadoğu ülkesine dönüştürmeye çalışan parti de başka bir partidir" dedi.
 
Kılıçdaroğlu, CHP'nin dış politikasını da, "samimi, tutarlı, karşılıklı eşit çıkar dengeleri üzerine kurulu, yönünü batıya, çağdaş uygarlığa çevirmiş" bir dış politika olarak tanımladı.
 
Anayasa Mahkemesi'nin kararı
 
Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi'nin Mustafa Balbay ile ilgili kararına ilişkin olarak da "Anayasa Mahkemesi şimdi bugün bir karar vermiş, umarım bu karar (CHP'nin tutuklu İzmir Milletvekili Mustafa Balbay) Sayın Balbay'ın özgürlüğüne kavuşmasına önemli bir katkı yapmış olur" dedi.

aa


Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,188 µs