En Sıcak Konular

Bakan Eroğlu: İstanbul'da su sıkıntısı yok

4 Aralık 2013 15:46 tsi
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, İstanbul'daki barajların su seviyesinin düşük olmasını mevsim şartlarına bağlayarak, endişe edilecek bir durumun olmadığını açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nde imza törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, burada basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Eroğlu, İstanbul’daki barajların son yılların en düşük seviyesinde olduğu yönündeki haberleri değerlendirdi. Özellikle ekim ve kasımın barajlardaki su seviyesinin en düşük olduğu aylar olduğuna işaret eden Eroğlu, artık yağışların gelmeye başlayacağını belirterek, “Siz barajlardaki su seviyesine bakmayın. Bizim İstanbul’da yedeğin yedeği var. Istranca’ya baraj inşa ettik. Biliyorsunuz Melen sistemini bağladık. Büyük Melen 180 kilometre mesafeden İstanbul’a akıyor. Sadece İstanbul’un Anadolu yakasına değil, boğazın altından ilk kez tünel inşa ettik. Dolayısıyla İstanbul’da herhangi bir sıkıntı yok, şuanda.” diye konuştu.

MELEN YEDEK OLACAK

Eroğlu, 2071’e kadar 'sıkıntı olmasın' diye Melen Barajı’nı inşa edeceklerini, yakında temelini atacaklarını söyledi. Eroğlu, Melen’de suyu biriktirmek istediklerini belirterek, kuraklık olduğu dönemlerde bu suyu kullanmayı hedeflediklerini ifade etti.

"İZMİR SUSUZLUKTAN KIRILACAKKEN, GÖRDES'İ İNŞA ETTİK"

Diğer büyükşehirlerdeki barajlarla ilgili de bilgi veren Eroğlu, İzmir’in susuzluktan kırılacağı bir dönemde Başbakan’ın talimat verdiğini ve hızlı bir şekilde Gördes Barajı’nı inşa ettiklerini belirtti. Ankara’da da şuan itibari ile 2030 ile 2035 yılına kadar suyunun olduğunu kaydeden Eroğlu, daha uzun yıllar için Gerede’den Ankara’ya su getireceklerini dile getirdi.

"HİÇBİR ŞEHRİN SU SORUNU YOKTUR"

Aşağı yukarı bütün şehirlerde barajlar ve modern içme suyu tesisleri inşa ettiklerini hatırlatan Eroğlu, şu anda hiçbir şehirde su sorunu olmadığını bildirdi. Eroğlu, yine Şanlıurfa, Mardin Kızıltepe ve Yozgat gibi şehirlerin su sorununu çözdüklerini kaydetti.
 
(CİHAN)


Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,945 µs