En Sıcak Konular

Kabul edilemez bir yaklaşım

3 Aralık 2013 22:40 tsi
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Dershane tartışmasıyla cemaat karşıtlığını yan yana getirmek büyük bir insafsızlıktır, vicdansızlıktır, kabul edilemez bir yaklaşımdır" dedi.

 Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Dershane tartışmasıyla cemaat karşıtlığını yan yana getirmek büyük bir insafsızlıktır, vicdansızlıktır, kabul edilemez, akla ziyan bir yaklaşımdır, doğru bir şey değildir" dedi.

Bozdağ, Tvnet televizyonunda katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Yerel seçim çalışmalarına ilişkin soru üzerine Bozdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkan adaylarını açıklamaya başladığını anımsattı. Bozdağ, "Bunun bir anlamı var. Bunun anlamı, Sayın Başbakanımızın bu işe verdiği önemdir. Belediye başkan adaylarına, o şehrin halkına verdiği değerin bir göstergesidir" diye konuştu.

Yerel yönetimler için kabine üyeleri ve milletvekilleri arasından da adayların gösterildiğini belirtilerek, "Bakanlardan bu seri devam edecek mi?" sorusu üzerine Bozdağ, şöyle devam etti:

"Şu anda başka milletvekili arkadaşlarımız da açıklanmayan yerlerden olabilir. İzmir ile ilgili başka bakan arkadaşımızın adı konuşuluyor. Bütün bu soruların cevabı önümüzdeki perşembeye kadar tamamı cevaplanmış olacak. Çünkü bu perşembe İstanbul'da aday açıklaması var ondan sonra muhtemelen salı günü grupta bir kısım olacak, bir sonraki perşembe de İzmir'de bir aday açıklaması olacak. Böylelikle il belediye başkanı adaylarımızın tamamını Türkiye kamuoyuna tanıtmış olacağız."

 "Seçimlerde olumsuz tesir oluşturmaz"

"Gülen hareketi AK Parti'ye oy veren, gönül bağı olan insanlar. Düzenlemenin yerel seçime etkisi olur mu?" sorusu üzerine Bozdağ, AK Parti'nin, milletin partisi olduğunu, Türkiye'nin her yerinde gücünün, millet nezdindeki yerinin ortada bulunduğunu söyledi.

Yaptıklarının ortada olduğuna dikkati çeken Bozdağ, şöyle konuştu:

"Seçim vakti gelince insanların gündelik birtakım konulara ilişkin tartışmalardan hareketle bizim yürüyüşümüzü olumsuz etkileyecek davranış içine gireceklerine ihtimal vermiyorum. Yanlış gördüğümüz varsa 'falan dostumuz incinecek' diye söylemekten çekinmeyiz. Yanlışa 'yanlış' der, doğruyla değiştirmek için çabalarız. Neticede milletimizin sağduyuyla karar vereceğine inanıyorum, seçimlerde olumsuz tesir oluşturacağı kanaatini taşımıyorum."

"Akla ziyan bir yaklaşımdır"

Bütün bunların dershaneye ihtiyacı azaltan şeyler olduğunu, ilave ders ihtiyacı ortaya çıktığında da bunun devlet tarafından ücretsiz sağlanacağını bildiren Bozdağ, "Cemaate karşı olduğunuz için mi dershanelerle ilgili düzenlemeyi getirdiniz?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Birisi bunu düşünürse ben ona da üzülürüm. Birisi 'AK Parti'nin dershanelerle ilgili attığı adım cemaat karşıtlığının gereğidir' diye düşünürse bırak sen buna inanmayı, düşündüğü, böyle bir şüpheye kapıldığı zaman da biz inciniriz. Böyle bir şey yok. Dershane tartışmasıyla cemaat karşıtlığını yan yana getirmek büyük bir insafsızlıktır, vicdansızlıktır, kabul edilemez, akla ziyan bir yaklaşımdır, doğru bir şey değildir."

2004'deki MGK kararı

Bozdağ, 2004 yılı Ağustos ayında düzenlenen MGK toplantısında alınan karara ilişkin haber anımsatılarak, "Alınan bu karar doğrultusunda dershaneleri kapattığınız ve Fethullah Gülen grubunu MGK kararı ile izlediğiniz şeklinde iddialar gündemde. Bunun için ne diyeceksiniz?" sorusunu, "Bu belge bir karalama kampanyasının parçası olarak birileri tarafından kullanılıyor. Biz bunu bir defa tespit edelim. Yani bir karalama kampanyasının bir parçası" diye yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD gezisinin gündeme getirilmesi üzerine Bozdağ, "Sayın Başbakanımız, burada biliyorsunuz, başkan adaylarımızı açıkladı, bugünkü grupta açıkladı. Kılıçdaroğlu da Amerika'dan açıklıyor. Artık ulusalcılar herhalde yani bir daha buna bakarlar. Biz Ankara'da açıklıyoruz, İstanbul'da açıklıyoruz. İstanbul adayını Washington'da açıklıyor. Başka adayları oradan açıklayıp Türkiye'ye duyuruyor. Hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,154 µs