iyibilgi zoom" /> iyibilgi zoom"/>

En Sıcak Konular

Bu ne anlama geliyor: "Gül kararı kendisi verecek"

13 Ağustos 2007 16:24 tsi
Bu ne anlama geliyor: Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin toplantıda konuşulanlarla ilgili açıklama yaptı. Bakan Şahin, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı seçimi için "Kararı kendisi verecek" dedi. iyibilgi zoom

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde AK Parti'nin adayının belirlenmesi için kritik önem taşıyan bakanlar kurulu sona erdi. Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapan hükümet sözcüsü Mehmet Ali Şahin Cumhurbaşkanlığı konusu ile ilgili şunları söyledi:

Cumhurbaşkanlığı süreci ile ilgili değerlendirme yaptık. Bu 59. hükümetin son toplantısı. Cumhurbaşkanlığını seçme görevi bakanlar kurulunun değil Meclis'in işidir. Bu süreç bizi de ilgilendiriyor. Burda da değerlendirme yaptık. Akşam Merkez Yürütme Kurulu'nu da toplayacak oradada değerlendirme yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı seçimene ilişkin 22. dönem parlamentosu Cumhurbaşkanını seçmeyi başaramımıştır. Yeni dönem oluşmuştur. Yeni parlamento yeni cumhurbaşkanını seçecektir. Bu bir tutarlılğı da gerektirir. Daha önce Gül adaydı yeni dönemde aday olacakmıdır. Kararı kendisi verecektir. bu konuda değerlendirmeler de sürüyor.  Ak Parti'ye düşen sorumluluk kısa sürede yerine getirecektir.

Kurulda konuşulan diğer konular şunlar:

Tüketici ve sağlığın korunması faslının koruması ile ilgili mektup, hemen ilgili bakanlıklar gerekli çalışmaları yaptı ve müzakere ve komisyon raporunu AB'nin ilgili birimine iletildi.

AB ile ilgili Babacan'ın verdiği bilgiye göre AB komisyonu ile herhangi bir sorun yaşanmamaktadır. AB Birliği üyeleri arasında zaman zaman engellemeler yaşanmaktadır. Türkiye üzerine düşen görevleri titizlikle yerine getirmeye çalışmaktadır. Bakanlar kurulumuz ayrıca THY ile Türkiye Sivil Havacılık Sendikası arasındaki toplu sözleşme sürecini de değerlendirmektedir.

21. Dönem süreciyle ilgili 60 günlük süre doldu ve mutabakata varılamamıştı. Arabulucu sendika ile görüşmeler de sonuca varılamamış ve sendika grev kararı almıştı. Grev oylaması sonucunda da grev kararı alındığını herkes biliyor.

Öte yandan Bakan Şahin'e Ankara'daki su sorunu soruldu. Şahin Bakanlar Kurulu toplantısında bu konunun ele alınmadığını söyledi.



Bu haber 383 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    4,581 µs