En Sıcak Konular

ABD sola kayıyor

13 Ağustos 2007 09:12 tsi
ABD sola kayıyor
Dünyaca ünlü Economist dergisine göre, sağcı çoğunluğun elinde olan ABD, 7 yıllık George Bush iktidarında yapılan hatalardan dolayı artık yüzünü sola dönüyor. Son yapılan seçim anketlerine göre ise Demokratlar önde gidiyor.

Amerika'nın dünyaca ünlü haber dergilerinden Economist, son sayısında ülkedeki politik dönüşümü kapağına taşıdı. Dergi, iki dönemdir başkanlık koltuğunda oturan George W. Bush'un son yedi yılda uyguladığı iç ve dış politikaların muhafazakâr Cumhuriyetçi Parti'ye olan seçmen desteğini düşürdüğünü ve ülkenin yüzünün sola döndüğünü yazdı.

Amerika'nın son dönemlerdeki "en muhafazakâr" Başkanı olarak tanımlanan Başkan Bush'un Irak ve Orta Doğu'daki politikalarının dışarıda ve içerde olumsuz yansımalarına dikkat çe-kilen haberde, en çarpıcı değişikliğin önümüzdeki seçimlerde görüleceği ileri sürüldü. Geçmişte, Demokratların kazandığı seçim dönemlerinde bile Cumhuriyetçilerin gündemi belirlediğini hatırlatan Economist, günümüzde “ulusal güvenlik” gibi muhafazakâr ajandaya ait konularda bile halkın Demokratlara daha çok güvendiğine dikkat çekti.


BUSH ŞAMAR OĞLANI OLDU

Economist, anket sonuçlarını değerlendirdiği haberinde başarısızlığın faturasının sadece Bush'a kesilerek, Başkan'ın “şamar oğlanı” yapılmasının kolaycılık olduğunu belirtti. Öte yandan geçtiğimiz kasım ayında yapılan ara seçimlerde Demokratların elde ettiği başarı ile Kongre'de dengenin değişmesi ve Bush'a olan desteğin Amerikan tarihinde görülmemiş biçimde düşmesi de halkın siyasi eğilimlerinin değiştiğine işaret ediyor.

yenişafak



Bu haber 238 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,351 µs