En Sıcak Konular

'Seyreltilmiş' katiller!

0 0 0000 00:00 tsi
'Seyreltilmiş' katiller! İsrail, Lübnan'a saldırmaya devam ediyor. Ayrıca ABD'nin seyreltilmiş uranyum savaş başlıkları taşıyan silahları İsrail'e vermesiyle savaşa korkunç bir boyut eklendi: Sinsi ve yavaş ölüm.

Lübnan toprakları ve bütün Ortadoğu 4,5 milyar yıl sürecek bir radyoaktif gasp altında. Yarı ömrü 4,5 milyar yıl olan seyreltilmiş uranyum mermilerinden ABD tarafından 1991'de Irak'a 320 ton, 1999'da Kosova'ya 10 ton, 2003'te yine Irak'a 75 ton atılmıştı. Seyreltilmiş uranyum mermilerinin kullanıldığı bölgelerde uzun yıllar süren radyoaktif kirlenme sonucunda canlılarda kanser vakaları ve ölümler oldu. Körfez Savaşı sonrasında, Irak'ta kanser vakaları yüzde 700-1000 oranında, anormal doğumlar ise yüzde 400-600 oranında arttı; Kosova'da ise kanser vakaları yüzde 166 oranında arttı.

Kelime oyunları

Nükleer endüstrisinin atıkları, "seyreltilmiş" yalanlarla topraklara ve milyonlarca kişinin başına ölüm olarak yağdı. Amerikan ordusu, ABD Senatosu'nun 1962'de onayladığı Nükleer Denemelerin Yasaklanması Anlaşması'nı imzalamadan önce birçok yerli topluluğun yaşadığı bölgelere yakın çöllerde 1200'den fazla atom bombası denemesi yapmıştı. (Aynı dönemde ve sonrasında SSCB de, o zaman kendisine bağlı Kazakistan'da 800 kere nükleer silah denemesi yaptı.) Atom bombaları, Hiroşima, Nagazaki ve nükleer silah denemeleri sonrasında kitlesel ölümlere ve büyük yıkımlara neden olup dünya çapında tepki topladığı için, nükleer ölümün adı "seyreltilmiş, inceltilmiş, küçük çaplı" oldu. Yani bilinen kelime oyunları…

Tonlarca atık üzerimize atılmayı bekliyor!

ABD'nin 103 nükleer atık santralinde 72.000 ton, nükleer silah laboratuarlarında ve nükleer tesislerde 750.000 ton atık uzak coğrafyalarda doğanın ve canlıların üzerine ölüm olarak düşeceği günleri bekliyor. Nükleer endüstrisi, ölümcül nükleer atıklarını büyük paralar karşılığında, evimizin arka bahçesine gömebiliyor, boğazlardan geçirebiliyor, trenle taşıyor ya da mermi olarak kafamıza yağdırıyor. Nükleer endüstrisinin felaketleri sınır tanımıyor, coğrafya ayrımı yapmadan etkiliyor.
2003 Irak saldırısında bölgeye Nagazaki'ye atılan atom bombasının 250 bin katına eşdeğer radyasyon yayıldı. Bu radyasyon sadece Irak'ı değil dünya üzerinde birçok coğrafyayı vurdu.
Çernobil Felaketi'nden sonra nasıl radyoaktif kirlenme ilk olarak İsveç'te görüldü. Bush 2003 Mart'ında Bağdat'ı uranyum silahlarıyla bombalamaya başladıktan dokuz gün sonra, 2700 mil ötede İngiltere Aldermaston'da hava filtrelerinde radyoaktif uranyum parçacıkları görüldü, sonrasında bebek ölümleri yaşandı. Irak'a atılan seyreltilmiş uranyum silahlarının tozları, radyoaktif hurdalar ve Ortadoğu'dan batıya esen rüzgârlarla yaşadığımız topraklara taşındı.

Kısacası savaş bizden uzak demeyin; susmayın, çünkü sustukça sıra size (bize) gelebilir! Gelecektir de…

Yararlanılan kaynak: www.antinukleer.org



Bu haber 1,162 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,338 µs