En Sıcak Konular

TSK'da üç general istifa

13 Ağustos 2007 08:33 tsi
Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları sonrasında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden üç general istifa etti.

İstanbul'u 2004'te esir alan kar felekati sırasında donma tehlikesi geçiren binin üzerinde vatandaşa 1. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın kapılarını açan Tuğgeneral Ali Er ile Hava Pilot Tümgeneral Orhan Uğurluoğlu ve Hava Pilot Tuğgeneral Muzaffer Karaca, istifa ettikleri öğrenildi.
     
YAŞ'da durumu görüşülen Tuğgeneral Er'in aynı rütbedeki görev süresi bir yıl uzatılmıştı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı'nda, Harekat Teşkilat Daire Başkanı olarak görev yapan Tuğgeneral Er, Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'a atanmasının ardından istifasını vererek emekliliğini istedi.
     
Kamuoyu, Tuğgeneral Er'i, 2004'te İstanbul'u esir alan kar felaketinden tanıyordu. Er komutasındaki 1. Zırhlı Tugay, İstanbul'u teslim alan kar yağışı sırasında Hadımköy'de mahsur kalan 3 bin araçla içindeki binlerce kişiyi kurtarmıştı. Donma tehlikesi geçiren vatandaşlar, 1. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na sığınırak geceyi burada geçirmişti. Hadımköy'de devrilen TIR'ları da 1. Zırhlı Tugay Komutanlığı'n a bağlı tanklar çekerek, trafiği açmıştı.
     
     
İki istifa Hava Kuvvetleri'nden
     
Milli Savunma Bakanlığı'nda, Teknoloji ve Koordinasyon Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapan Hava Pilot Tümgeneral Uğurluoğlu'nun da istifasında ailevi nedenleri gerekçe gösterdiği öğrenildi. Uğurluoğlu'nun, korgeneralliğe terfi sırasına girmesine daha iki yıl vardı. 2005'te tümgeneral olan Uğurluoğlu, Hava Harp Okulu Komutanı olarak görev yaparken, okulunda altı kız ve erkek öğrencinin cinsel ilişki kurdukları iddia edilen skandal patlak vermişti. Olay sonrasında seri soruşturmalar açılmış ve bu öğrencilerin derhal okulla ilişkileri kesilmişti.
     
Hava Eğitim Komutanlığı'nda Kurmay Başkanı olan ancak son Şura'da terfi edemeyerek görevi bir yıl uzatılan Tuğgeneral Karaca da istifa kararı aldı.

milliyet



Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,944 µs