En Sıcak Konular

Sessiz dilekçenin adresi mi değişti?

13 Ağustos 2007 08:22 tsi
Sessiz dilekçenin adresi mi değişti?
Birkaç gün önce Gül'e sessiz dilekçe yazarak fedakarlık yapmasını isteyen Ertuğrul Özkök, bu kez hedefini değiştirdi. Özkök dün, Gül'ün adaylığının asker ile bilek güreşine döndüğünü iddia etti.

Seçimden sonraki cumhurbaşkanlığı tartışmalarında hiç 'asker' konusu geçmemesine rağmen Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Özkök'ün 'askerle bilek güreşi yapılmaya kalkışıldığı' iddiası şaşkınlık yarattı. Daha önce yazdığı "Gül'e sessiz dilekçe" başlıklı yazısında, Gül'ün cumhurbaşkanlığı önünde hiçbir engel olmadığını, ancak "buna rağmen olmaması gerektiğini" savunan Özkök, AK Parti'nin Gül'ü aday göstereceğinin kesinleşmesi üze-rine, seçimden sonraki tartışmalarda hiç "asker" lafı geçmemesine rağmen, "Gül'ün adaylığını birilerinin askerle bilek güreşine çevirdiği" iddiasını ortaya attı. Özkök, "askeri tartışmaya çekmeye çalışıyor" yorumlarına neden olan yazısında, "Cumhurbaşkanlığı seçimini bile askerle bilek güreşine çevirmeye, böyle herkesin kararı olması gereken bir karardan bile askerin sırtını yere getirme bahanesi yaratmaya çalışan kişilerle bir hesabımız var" dedi.

HAYALİ BİR KİTLE

"Askerden rövanş almaya kalkıyorlar" dediği hayali kitleye hitap eden Özkök, şu ifadeleri kullandı: "Biri bile, koskoca bir ülkenin huzurunu, uykusunu kaçıracak en az üç beş komşunuz var. Böyle bir coğrafyada, böyle bir mahallede nedir bu husumetiniz askere? Neden böyle öfkeli, intikamcı, rövanşist bir haleti ruhiyedesiniz? Neden?... Dolayısıyla aklı başında kimsenin de Gül'e Çankaya yolunda rövanşist misyonlar, intikamcı ev ödevleri verme hakkı olmamalıdır... Öfkeli, hakaretamiz destekçilere bakıyorum. Sanki Gül oraya, sırf "askerin haddini bildirmek için çıkmalı" havasındalar." "Gül Çankaya'ya çıkmamalı" tezini gazetesinin manşetlerine de taşıyan Özkök'ün, son yazısını "Gül'ün cumhurbaşkanı olacağı" varsayımıyla "Abdullah Gül, bu rövanşist zevatı Çankaya'nın kapısından içeri sokmamalıdır" şeklinde bitirmesi de dikkat çekti.

yenişafak



Bu haber 327 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,455 µs