En Sıcak Konular

AKP çark etti: İşte yeni Köşk taktiği

12 Ağustos 2007 22:22 tsi
AKP çark etti: İşte yeni Köşk taktiği İlk Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ü aday gösteren AK Parti taktik değiştirdi. İşte AK Parti'nin yeni taktiği...

AK Parti, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde yeni bir taktik izleyecek. Cumhurbaşkanlığı için Abdullah Gül'ün yanında AK Parti'den en az iki aday daha yarışa katılacak. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk tur oylamasında en çok oy alan aday lehine diğer adaylar çekilecek. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ise cumhurbaşkanı adaylığını salı veya çarşamba günü açıklayacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise yeni kabineyi önümüzdeki cuma günü Çankaya'ya sunmayı planlıyor.

Çankaya'ya en az 3 aday

22 Temmuz seçimleri öncesinde AK Parti'den cumhurbaşkanlığına sadece Abdullah Gül aday olmuştu. 11. Cumhurbaşkanı'nın seçimi sürecinde AK Parti'den Abdullah Gül'ün dışında da adayların cumhurbaşkanlığına aday olmasına izin verilecek. Abdullah Gül'ün yanında Vecdi Gönül ve Murat Başesğioğlu gibi isimlerde cumhurbaşkanlığına aday olacak. Çankaya için AK Parti'den daha fazla adayın da çıkmasına izin verilecek.

Az oy alan çekilcek

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 1. tur oylamasının ardından en çok oy alan aday lehine az oy alan adaylar adaylıktan çekilecek. Seçimlerde Abdullah Gül'ün en çok oy almasına kesin gözüyle bakıldığı için diğer adaylar Gül lehine adaylıktan çekilecek.

Adaylar Muhalefet partileri ile görüşecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde muhalefet liderleriyle görüşmeyecek. Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyan isimler muhalefet liderleri ile görüşecek. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Murat Başesğioğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına destek verebileceklerini açıklamıştı. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ise cumhurbaşkanı adaylığını salı veya çarşamba günü düzenleyeceği basın toplantısı ile ilan edecek. Gül'ün adaylığının geçen sefer olduğu gibi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan etmeyeceği, Gül'ün kendisinin açıklayacağı belirtiliyor.

'Dayatma' itirazı ortadan kalkacak
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal başta olmak üzere muhalefet liderlerinin AK Parti'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde tek aday göstererek dayatma yaptığı itirazları ortadan kaldırılacak. AK Parti'den birden fazla aday gösterilerek 'tek aday' dayatması yapılıyor itirazlarına son verilecek.

internethaber



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,922 µs