En Sıcak Konular

Dünya bugün neleri konuştu?

12 Ağustos 2007 22:18 tsi
Tüm dünyada bugün neler oldu? İşte şeir şehir dünyanın gündemi...

ERBİL - Barzani'nin temsilcisi: "Kürt siyasi liderliği PKK'yı terörist görmüyor"
Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin, PKK'nın terörist bir örgüt olduğuna yönelik Ankara ile mutabakata varmasının ardından Kürt yönetimi bu anlaşmaya tepki göstermeyi sürdürüyor. Bölgesel Kürt yönetiminin başkanı Mesut Barzani'nin sözcüsü, PKK ile çatışmadan yana olmadıklarını söyledi.  

KABİL - Pakistan Cumhurbaşkanı Müşerref: "Terörle uğraşmaktan kalkınamıyoruz"

Afganistan'da 700'den fazla aşiret liderinin toplandığı Jirga'nın kapanış oturumunda bir konuşma yapan Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref, "Diğer ülkeler ekonomik kalkınma yarışındayken, Afganistan ve Pakistan, radikalizm ve artan şiddet olayları yüzünden gelişemiyor" dedi.

KABİL - Afganistan'da çatışmalar: 5 koalisyon askeri öldürüldü

Afganistan'ın doğusunda yol kenarına konulan uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu 3 ABD askeri öldü. Son olayla birlikte ülkede bu haftasonu ölen yabancı asker sayısı 5'e çıktı. Afganistan'da 2001 yılında Taliban yönetiminin devrilmesinden sonra ölen yabancı askerlerin sayısı 653'ü buldu.

NEW YORK - Economist: Amerikan siyaseti sola mı kayıyor?

Amerika'nın dünyaca ünlü haber dergilerinden Economist, son sayısında ülkedeki politik dönüşümü kapağına taşıdı. Dergi, iki dönemdir başkanlık koltuğunda oturan George Bush'un son yedi yılda uyguladığı iç ve dış politikaların muhafazakâr cumhuriyetçi partiye olan seçmen desteğini düşürdüğünü ve ülkenin yüzünün sola döndüğünü yazdı.

STOCKHOLM - İsveç'in Konyaspor'u yeni sezonda Türk antrenörüyle başarılı bir grafik çiziyor

İsveç liglerinde top koşturan tek Türk takımı olan Konyaspor Kultur Och IF, yani kısaca Konyaspor; yeni sezonda bir Türk antrenörüyle yola devam ederken başarılı bir grafik çiziyor. Daha önce İsveçli bir antrenörle çalışmalarını sürdüren İsveç'in Konyaspor'u, yeni sezonda İsveç'in tek Türk antrenörü olan ve aslen Konyalı olan Recep İnekçi ile bir üst lig olan 2. lige yükselmeyi hedefliyor.

BAĞDAT - BM, Iraklı anneleri çocuklarını emzirmeye çağırdı

Birleşmiş Milletler çocuk fonu (UNICEF), Iraklı anneleri çocuklarına bebek maması vermek yerine emzirmeye çağırdı. UNICEF, buna gerekçe olarak ise bebek mamalarının su ile bulaşan hastalıkların yayılmasına sebep olacağını belirtti.

CAKARTA - Endonezya'daki Hizbut Tahrir toplantısına 80 bin'den fazla kişi katılıyor

Arap ve Asya ülkelerinin çoğunda yasaklı olan Hizbut Tahrir örgütünün Endonezya'nın başkenti Cakarta'da düzenlediği konferansa 80 binden fazla kişi katılıyorŞehrin merkezindeki Bung Karno Stadyumu'nda yapılan 'Uluslar arası Hilafet' isimli konferansta, "Şiddete başvurmadan bütün İslam dünyasında tek bir yönetim kurmak ve hilafeti yeniden canlandırmak" amacı dile getirildi.

MOSKOVA - Rusya'da 3 ton ağırlığındaki göktaşı çalındı

Rusya'nın Sibirya ovasındaki bir araştırma merkezinde bilim adamları tarafından incelenen 3 ton ağırlığındaki gök taşı, hırsızlar tarafından dün gece çalındı. 1908 yılında, büyük bir nükleer patlama etkisiyle Rusya topraklarına düştüğüne inanılan devasa göktaşının bir gecede araştırma merkezinden yok olması, polis güçlerini hayrete düşürdü.
 
Zaman



Bu haber 404 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,442 µs