En Sıcak Konular

Otellere F-1 bereketi

12 Ağustos 2007 19:48 tsi
İstanbul'da 23-27 Ağustos 2007 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek Formula-1 (F-1) yarışları, otelcilerin yüzünü güldürdü. F-1 yarışları nedeniyle İstanbul'daki oteller yüzde 100 doluluğa ulaşırken, otel konaklama fiyatlarında da artış yaşandı.


Formula 1'in yaratacağı hareket bu dönemde konaklama sektörünü de hareketlendirecek. Beş yıldızlı otellerin birçoğu yüzde 100 doluluk bekliyor. İstanbul Grand Prix'sinin 2008 için mayısa alınmasından memnun olmayan otellerin F1 dönemi fiyatları ile F1'in hemen öncesi ve sonrasındaki fiyatlar arasında yüzde 100'e yakın fark var. Ceylan Intercontinental Hotel, normal dönemde 275 Euro olan standart oda fiyatını KDV ve kahvaltı hariç 475 Euro'ya yükseltti. Ritz Carlton da standart oda fiyatını KDV ve kahvaltı hariç 750 Euro'ya çıkardı.

Fiyatlarını da indiren oteller oldu. Maslak'takİ İstanbul Princess'ın yerine açılan Sheraton İstanbul ise F1 döneminde fiyatını indirdi. Standart oda fiyatı normalde 330 Euro olan otelde F1 döneminde standart oda fiyatı KDV ve kahvaltı dahil 200 Euro.

Henüz pazarlama ayağına girmeyen ve resmen açılmasa da bir ön açılış yapan WOW Hotels İstanbul da fiyatında değişiklik yapmadı. 100 Euro'luk tanıtım fiyatı uygulayan WOW İstanbul'un da doluluk oranının yüzde 100'ü bulması bekleniyor.

500 Milyon Euro'luk tanıtım

Turistik Otelciler, İşletmeciler veYatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, Formula-1'in İstanbul tanıtımına katkısının 500 milyon euroyu bulacağını belirtti. ilişkin olarak TUROB'dan yapılan açıklamada, başta Anadolu yakası olmak üzere İstanbul'daki otellerin Formula-1 severler tarafından doldurulacağı kaydedildi.

Dünyada 2 milyarın üzerinde kişinin izlediği Formula-1'in, İstanbul'u dünya gündemine taşıyacağını ifade eden Bayındır, "Formula-1'in ülke tanıtımına olan katkısı 500 milyon euroyu bulacak" ifadelerini kullandı.

Formula-1'in gerçekleştiği tarihlerde 20 bine yakın yarışseverin geleceğini ve önümüzdeki yıllarda ilginin daha da yoğun olacağını düşündüğünü belirten Bayındır, 2008 yılında İstanbul'da yapılacak olan F1 Türkiye yarışlarının, 9-11 Mayıs tarihleri arasına çekilmesinin ise yanlış olduğunu kaydetti. Bayındır, "İstanbul'da yılın en dolu olduğu aylar, Nisan-Mayıs ile Eylül-Ekim aylarıdır. Yarışların gelecek yıl Mayıs ayında yapılmasının planlanması, hem Formula-1 için gelenlerin yer bulmasında sorun yaratırken, hem de Ağustos ayında otellerimizin boş kalmasına neden olacaktır" görüşünü aktardı.

BW Citadel Hotel İşletme Müdürü Vedat Ergün de, Formula-1'in gelecek yıl Mayıs ayına alınmasına ilişkin değerlendirmesinde, Mayıs ayının İstanbul'un en dolu olduğu aylardan biri olduğunu ifade ederek, "Gelecek yıl yoğun talep karşısında Mayıs ayında, konaklama fiyatları yukarıya çıkacaktır" ifadelerini kullandı. Royal Residence Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Sözbir ise, son 3 yıldır Formula-1 tarihlerinde otel kapasitelerinin yüzde 95'inin, Formula-1 için gelen yarışçılar ile üst düzey misafirlere ev sahipliği yaptığını ve organizasyon şirketinin, gelecek 3 yıl için kendileriyle kontrat yapmak istediğini anlattı.

Otellerle eşgüdüm gerekli

TUROB Genel Sekreteri Erhan Çakay da, uluslararası turizm fuarlarında, Formula-1 organizasyonunun henüz etkili bir şekilde tanıtılmadığını kaydederek, son 3 yıldır ilgili kurum ve kuruluşlar ile görüştüklerini, fakat istenilen noktaya henüz ulaşılamadığını belirtti.

Tarihlerin Mayıs ayına çekilmesine ilişkin olarak ise, "Hem İstanbul'da 12 ay turizm yapılması konuşuluyor, hem de böyle bir hata yapılıyor. Formula-1 tarihleri değiştirilirken konaklama sektörüyle hiçbir eş güdüm içinde olunmadı" değerlendirmesinde bulundu.

haber7



Bu haber 321 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,946 µs