VİDEO" /> VİDEO"/>

En Sıcak Konular

Gül'ün tek rakibi: Aliye Öztürk

12 Ağustos 2007 19:12 tsi
Gül'ün tek rakibi: Aliye Öztürk Genç Siviller, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde bazı kesimlerin Abdullah Gül'ün adaylığına karşı çıkmasına tepki gösterdi. İşte her eylemlerinde eğlence unsuru bulunan Genç Siviller'in Gül'e rakip olabilecek adayı. VİDEO

Gül'ün aday olmamasının demokrasiyi yaralayacağını savunan Genç Siviller bir açıklama yaparak, "Bu saatten sonra Abdullah Gül'ün tek alternatifi Aliye Öztürk olabilir." dedi. 
  
Galatasaray Postanesi önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik Genç Siviller isimli grup cumhurbaşkanlığı adaylığı için ismi geçen Abdullah Gül'e karşı yapılan açıklamaları protesto etti. Genç Siviller Abdullah Gül'e alternatif olarak ise sanal bir adayın ismini ortaya attı.

"1 Demokrasimiz bile yok, anlıyor musun? Haydi Gülümse", " Uzatmalı Cumhurbaşkanlığı seçimine hayır","Maç 22 Temmuz'da bitti uzatmaya hayır", " Demokrasiyi seven Güle katlanır" yazılı dövizler taşıyan grup bir basın açıklaması yaptı.


Genç Siviller adına açıklama yapan Ayşegül Ecem, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde yaşanan dayatmalara dikkat çekti. Ecem, "Sonunda beyinlerimiz üzerinde verdikleri iktidar mücadelesinin meyvelerini alma mevsimi geldi, önümüze sandık kondu. Bizler bütün siyasal farklılıklarımızı bir kenara koyarak şapkadan tavşan çıkardık." dedi.

"Çağlayan'ı, Tandoğan'ı, Gündoğdu'yu gösterenler bu kez Yüksek Seçim Kurulu'nun web sayfasına baksın." diyen Ecem, uzlaşma bekleyenlerin de bir fedakarlık yaparak Abdullah Gül üzerinde uzlaşmalarını istedi. Ecem açıklamasında, "Biz Sezer'e 7 yıl katlandık, siz de Gül'e 7 yıl katlanın" ifadelerine yer verdi.

AK Partililer'e de seslenen Ayşegül Ecem, "AK Partililer bilmelidir ki savcıyla, dergiyle, 301 ile doymayan demokrasi öğütücülerine Abdullah Gül'ü feda etmek sadece onun iştahını kabartır." şeklinde konuştu.

Bu saatten sonra Abdullah Gül'ün tek alternatifinin sanal cumhurbaşkanı adayı Aliye Öztürk olacağını söyleyen Ecem, "Abdullah Gül'ün tek alternatifi Aliye Öztürk'tür. Abdullah Gül aday olmazsa vicdanımız sızlar, demokrasimiz yara alır." dedi. Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Aliye Öztürk isimli sanal adayın internet sitesinde "Hem Türk hem Kürt az buçuk da Ermeni. Türbanlı bir kadın hem de Alevi. Yani içimizden biri" şeklinde tanımlanıyor.
 
Zaman

Genç Siviller'in "Şeytan bu kez sağdan yaklaşıyor" adlı basın açıklamasının tam metni için tıklayınız.



Bu haber 1,111 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,910 µs