En Sıcak Konular

Su kesintileri hamama rağbeti arttırdı

12 Ağustos 2007 16:26 tsi
Ankara'da günlerdir devam eden su sıkıntısı nedeniyle vatandaşlar, banyo ihtiyaçlarını hamamlarda gideriyor. Karacabey Hamamı Sorumlu Müdürü Erdal İnanır, talep patlaması karşısında hazırlıksız yakalandıklarını belirterek, "Müşteri sayısı yüzde 60 arttı

Ankara'da yaklaşık 1 haftadır devam eden su kesintisi vatandaşları, banyo ihtiyacını hamamlarda karşılamaya itiyor. Vatandaşların hamama yoğun ilgisi kimi zaman hizmetlerin tıkanmasına neden oluyur. Talatpaşa Bulvarı'nda bulunan tarihi Karacabey Hamamı'nın sorumlu müdürü Erdal İnanır, su kesintisinden önce hafta içi müşteri sayısının 60 civarında olduğunu belirterek, şu an bu sayının 250'yi bulduğunu söyledi. Yoğun talep nedeniyle müşteri kabul edemediklerinden yakınan İnanır, duruma karşı hazırlıksız olduklarını ve gereken hizmeti karşılayamadıklarını kaydetti.

"1987 yılından bu yana hamamın sorumluluğu üzerimizde. Bu zamana kadar böyle bir talep patlamasıyla karşı karşıya kalmamıştık. Doğrusu hazırlıksız yakalandık." diyen İnanır, su kesintilerinin akabinde müşteri sayısının yüzde 60 oranında arttığını kaydetti. İnsanların kesintiler nedeniyle mağdur olduğuna dikkat çeken İnanır, "İnsanlar, 'Elimizi ve yüzümüzü yıkayacak su olsun kafi' diyor. Biz de bütün hamamlar gibi bu sürece hazırlıksız yakalandık." dedi.

Su talepleri konusunda ilgili kuruluşların kendilerine ilgi göstermediğinden yakınan İnanır, "Su istemek amacıyla ASKİ'ye telefon açıyoruz, yanıt alamıyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi, 'Biz sadece hastanelerle ilgileniyor, hastanelere su taşıyoruz.' diyerek bizi başından savmaya çalışıyor." diye konuştu. Tankerlerle su fiyatlarının birden arttığına işaret eden İnanır, su kesintilerinden evvel 60-70 YTL civarında olan fiyatların, şu an itibariyle 300-350 YTL'yi bulduğunu söyledi.

Diğer hamamların ücretlerini 19 YTL'ye çıkardığını belirten İnanır, "Ben, banyo ücreti olarak 12 YTL alıyorum, aldığım paranın büyük bir bölümünü suya veriyorum. Maksadım hamamı kapatmamak." şeklinde konuştu.

Onur Yüncüoğlu isimli bir vatandaş ise evlerinde 1 haftadır suyun akmadığından şikayet ederek, "Banyo ihtiyacımızı karşılamak için buraya geldik. Ne kadar sürer bu su kesintisi bilemiyoruz. Böyle devam ettiği müddetçe hamama geleceğiz ve ihtiyacımızı karşılayacağız." dedi.

habervitrini



Bu haber 453 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,485 µs