En Sıcak Konular

Fatma Girik'i çileden çıkartan olay

12 Ağustos 2007 16:00 tsi
Yaz aylarını Bodrum'un Torba Mahallesi'nde geçiren Şişli eski Belediye Başkanı Fatma Girik, başına gelen olaydan sonra çileden çıktı ve çareyi Bakan Osman Pepe'yi aramakta buldu.

Girik, araya Bakan Pepe'yi soktu 
   

YAZ aylarını Bodrum’un Torba Mahallesi'nde geçiren sinema sanatçısı Fatma Girik, villasına 50 metre uzaklıkta orman içine belediye tarafından seyyar tuvalet konulmasına tepki gösterdi. Girik “Ormana tuvalet konulmasını engellemeye çalışıyorum'' dedi.

      Bodrum Belediyesi tarafından, 2 gün önce Fatma Girik'in, balıkçı barınağı yanında, denize sıfır lüks tripleks villasına 50 metre uzaklıktaki ormanlık alana seyyar tuvalet konuldu. Bunu öğrenen Fatma Girik, erkek kardeşi Günay Girik'i Bodrum'a gönderirken, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’yi telefonla arayarak olayı bildirdi. Bakan Pepe'nin talimatı üzerine Torba Mahallesi'ne gelen Orman İşletme Şefi ve orman memurları 6 saat boyunca tuvaletin kullanılmasını önlemek için nöbet tuttu.

      Denize 30 metre uzuktaki ormanlık alana seyyar tuvalet konulması için belediyenin herhangi bir izin almadığını belirten Bodrum Orman İşletme Şefi Doğan Demir, “Kamunun tuvalete ihtiyacı varsa ve bu ormanlık alana yapılacaksa resmi izinlerin alınması gerekirdi. Üst düzey amirlerimizden aldığımız talimat ve şikayetler üzerine gerekli tutanakları hazırladık'' dedi. Fatma Girik'in erkek kardeşi Günay Girik çevre kirliliği yaratacağı için seyyar tuvaletin ormana konulmasına karşı olduklarını belirtti.

      DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Fatma Girik, “Ormana tuvalet konulmasını engellemeye çalışıyorum. Turistik bir beldede, ormanlık alana tuvalet yapıldığı nerede görülmüş'' dedi.

      Torba Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Asiye Gençağaoğlu tuvaletin halk plajında hemen hergün denize giren 2 bin kişi için yapıldığını belirterek, “Fatma Girik tuvaletin konulmasını 3 yıldır engelliyor. Sanatçının kamuya hizmet için konulan tuvalete itiraz etmesine anlam veremedik'' diye konuştu.

      Belediye Başkanı CHP’li Mazlum Ağan da tuvaletin Torba'da yaşayan denizcilerin, mahalle muhtarlığının ve halkın yoğun isteği üzerine bölgeye yerleştirildiğini, yapılan itirazların anlamsız olduğunu söyledi.

      Bodrum Orman İşletmesi görevlileri, gerekli aracı bulamayınca seyyar tuvaleti kaldıramadı

cafesiyaset.com



Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,798 µs