En Sıcak Konular

Muhalefet Başesgioğlu’na nasıl bakıyor?

12 Ağustos 2007 15:41 tsi
Muhalefet Başesgioğlu’na nasıl bakıyor? AK Parti içinden destekleyebilecekleri adaylara ilişkin soruyu yanıtlamayan Baykal, gazetecilerin Murat Başesgioğlu’nun ismini hatırlatması üzerine ne dedi? Başesgioğlu hakkında DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ne düşünüyor?

CHP ve DSP’den Başesgioğlu’na yeşil ışık

CHP’nin ardından DSP de eski Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu’nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığına sıcak baktığı mesajı verdi.
 

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, basın mensuplarıyla sohbet ederken TBMM Başkanlığı seçimlerinde yaşanan uzlaşma görüntüsünü cumhurbaşkanlığı seçiminde de beklediklerini söyledi. 


AK Parti içinden destekleyebilecekleri adaylara ilişkin soruyu yanıtlamayan Baykal, gazetecilerin Murat Başesgioğlu’nun ismini hatırlatması üzerine ise “Böyle bir öneri gelirse ismi ağzımdan yakalamış olurlar” dedi.

Başesgioğlu’na destek veren bir açıklama da DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’den geldi. Zeki Sezer, isim telaffuz etmenin doğru olmadığını söyledi, ancak Murat Başesgioğlu’na itirazı olmayacağını dile getirdi.

DSP lideri Sezer, “Sayın Başesgioğlu uzun yıllardır parlamentoda ve Bakanlar Kurulu’nda görev yapan değerli bir siyasetçi ve devlet adamı. Açıkçası o ve benzerlerine itirazımız olmayabilir” dedi. 


 

Muhalefet tarafından üzerinde uzlaşılabilecek isim olarak öne çıkan Murat Başesgioğlu, siyasete 1984 yılında Anavatan Partisi’nde başladı.

18, 19, 20 ve 21’inci dönem milletvekilliği seçimlerinde Kastamonu’yu temsil eden Murat Başesgioğlu 55’inci hükümette İçişleri Bakanı olarak görev yaptı.

ntv



Bu haber 344 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,130 µs