En Sıcak Konular

Uluç kendi yazdıklarını unuttu mu?

12 Ağustos 2007 15:30 tsi
Uluç kendi yazdıklarını unuttu mu? Bugün "Ekrem Dumanlı, Milliyet'in başına geçecek" iddiasını ortaya atan Sabah yazarı Hıncal Uluç, Dumanlı'yı katı bir dille eleştirdi. Aynı Uluç, 4 yıl önce Dumanlı için neler yazmıştı dersiniz?

SABAH GAZETESİ YAZARI HINCAL ULUÇ BUGÜN NE YAZDI?

Bayram değil, seyran değil Ekrem Dumanlı!..

Doğan gurubu gazetelerinde, bir Ekrem Dumanlı kampanyası başladı sanki.. Başta Hürriyet.. Başta Ertuğrul Özkök, bir yoğun övgü yarışıdır ki sormayın..
Diyorlar ki, komplo teoriciler..
Milliyet'te Sedat Ergin'in suyu ısındı. Yerine Ekrem hazırlanıyor.. Böylece iktidar ile ilişkiler daha da sağlama alınacak..
Orası tamam da, Ekrem Dumanlı Fethullah Gülen'in gazetesini yönetiyor yıllardır. O zaman Doğan gurubu iyice damgalanmaz mı?..
"Eee!.. Yılmaz Özdil niye transfer edildi?.. Görüntüyü kurtarmak için.. Hani Gül'ü Cumhurbaşkanı yapmak için, Toptan'ı Meclis'in başına getirmek gibi.."
Komplo teorileri işim değil.. Söylentiler yoğunlaşırsa, yazarım ki, muhataplar durumu görsünler ve konuyu açıklığa kavuştursunlar..
Çünkü, babam hep derdi.. Şuyuu, vukuundan beterdir. Yani, söylenmesi, olmasından tehlikelidir!.. Bekleyip göreceğiz.
En şaştığım Ayşe (Arman) oldu..
Hürriyet'in iki kocaman sayfası ile başlayıp devam eden bir göklere çıkarma söyleşisine ertesi hafta bağladı Ayşe..
Efendim, kıdemli, deneyimli, akil bir meslek ağabeyi demiş ki, Ayşe'ye.. "Dumanlı'ya 'Neden Zaman gazetesinin spor sayfalarında yarışma kılıklı kadın sporcuların resimleri yok' diye sormadın?.."
Ayşe hemen aramış, Dumanlı'yı.. "Çok var öyle fotoğraf" demiş, Zaman Genel Yayın Müdürü.. Ayrıntılı konuşmuş.. "O 15 yıl öncesinin Zaman'ıydı.. Biz kadın sporcu fotoğrafını sıkça basıyoruz."
Ama internet röportajını kendi yapmış gibi yuttururken aslında dolmayı kendi yutan Ayşe deneyimli.. Sütten ağzı yanık ya.. Bu defa yutmamış..
"Gönderin bana bir Süreyya Ayhan fotoğrafı, bastığınız" demiş..
"Tabii.. Spor servisi hemen yollar" demiş, Dumanlı..
Ve yollayamamış tabii.. Çünkü yok.. Ayşe aramış, "Nerde kaldı" diye.. Cevaba bakın!..
Basmıyorlarmış. Çünkü cinsel öge olmamasına dikkat ediyorlarmış.. Okurdan tepki geliyormuş da..
Yani Zaman'ın okurları Süreyya Ayhan'ın milli formayla koşan resminden tahrik oluyorlarmış, iyi mi?.
Mümkün mü?.. Bu mümkün mü?. Bir Genel Yayın Müdürü kendi okuruna "Sapık" der mi?.. Bir Genel Yayın Müdürü kendi spor sayfasında bazı resimlerin hiç basılmadığını bilmez mi?.. Kendi gazetesine bakmaz mı?.. "Bal gibi basıyoruz" yalanından sonra "Affedersin. Haberim yok, basmıyormuşuz sahiden" der mi?..
Ayşe "Ekrem Bey, Ekrem Bey.. Ben 'Örnek gönderin' demesem, 'Basıyorum' diyip beni uyutacaktınız. Beni kandıramadınız.. Şimdi de böyle akla sığmaz bir özre sığınıyorsunuz. Çok ayıp" mı demiş, bu yanıt üzerine..
Hayır.. Çok sıkı durun.. Dediği aynen şu..
"Ekrem Dumanlı o kadar içten ve dürüsttü ki.."
Pes Ayşe pes!.. Dubai seni çok değiştirmiş, çok!..

Hıncal Uluç, Ekrem Dumanlı'yı ve Zaman'ı geçmişte nasıl övmüştü?

"Dinci gazeteleri okumuyorum, Yeni Şafak hariç" diye yazan Hıncal Uluç, Zaman Gazetesi hakkında bir okurundan elektronik posta okuyunca bu düşüncesi değişmişti. Uluç Zaman'ı gördüğünde gözlerine inanamadığını yazmış, Zaman'a ve Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'ya övgüler yağdırmıştı. İşte

Uluç'un köşesine taşıdığı o ifadeleri: 

23.03.2003 Zaman diye bir gazete

Gençler bana gazete tavsiye ediyorlardı. Merak ettim.. İstettim.. Önüme gelen gazeteyi görünce gözlerime inanamadım.. Türkiye'nin en çağdaş, en ileri görünümlü gazetesiydi bana bakan.. Benim bu işe başladığım günden beri özlemini çektiğim sayfa düzeni ile.. Bakılmak değil, okunmak için yapılmış, ama az resim bol yazıya rağmen olağanüstü güzel ve çarpıcı bir sayfa düzeni ile hazırlanmıştı.

Geçen gün Ahmet Tezcan'ı okurken işin iç yüzünü öğrendim.

Ekrem Dumanlı iki yıl önce Amerika'dan gelip işin başına geçmiş. Adı bile duyulmayan Zaman'da devrim yapmak için önce kadrosunu içerde eğitmiş. Sonra kolları sıvamış.. Zaman'ın görünümünde devrim yapmış. Gazete tam çağdaş görünüme bürünmüş. Sonra içerik devrimine girişmiş. Haberler ve yorumlar ayrılmış. Başlık ve spotlarda yorumu yasaklamış. Haber başlıkları sadece haberi veriyor. Aslında bu ülkemizde hiç uygulanmayan en büyük gazetecilik ilkesi..

Ve en güzeli.. Dünyanın 1 numaralı gazete ve dergi dizaynı derneği Society for News Design ile Syracuse Üniversitesi'nin ortak düzenlediği yarışmada 37 ülkeden 351 gazete arasında "Mükemmellik Ödülü" kazanmış, geçen ay. "En Mükemmel Sayfa Düzeni.."

Bu arada Spor eki dahil, üç ayrı ödül daha çıkarmış yarışmadan.. Spor sayfaları hem de nasıl doyurucu inanmazsınız.. London Times'da rastladığım türde uzun analizler sadece Zaman'da var.

Zaman "Aman uzun yazma" diye yazarı ezen editörlerin değil, yazıya inananların yönettiği bir gazete.. İçeriği mi?..

Orası için yorum yapmak için erken.. Ben görünüş nasıl olağanüstü onu anlattım. Cumhuriyet'in 40 yıldır cesaret edemediği devrimleri, aslında "Tutucu" olması gereken bir gazetenin başardığını söyledim. Dilerim Ekrem'in cesareti ve devrimciliği hepimize cesaret verir.

haber7



Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,718 µs