En Sıcak Konular

DP'de ilk Genel Başkan adayı kim?

12 Ağustos 2007 15:06 tsi
Gazeteci-yazar Nevval Sevindi Demokrat Parti (DP) Genel Başkanlığı'na adaylığını resmen açıkladı.

Adaylığını açıklayan Gazeteci Yazar Nevval Sevindi, "Yenilikçiler" olarak adlandırdığı hareketle "yeni politikalar, yeni yüzler ve yeni hedefler" ilkesiyle yola çıktıklarını söyledi.

Sevindi, "DP, tarihinin en ağır yenilgisini almıştır. İki seçimde baraj altında kalan, üstelik seçmen sayısı arttığı halde yüzde 9.5’tan yüzde 5.5’e düşen partinin politik geleceği tehlikeye atılmıştır. Merkez sağda birleşme umudu yaratıp sonra bunu fiyasko ve hayal kırıklığına dönüştüren Ağar ve ekibi bu durumun baş sorumlusudur. Başarısız ve çok yetersiz seçim kampanyasından da bu ekip sorumludur. Bu nedenle yapılan tek doğru hareket Ağar’ın istifası olmuştur. Ağar ve ekibi asla geri dönmemelidir. Yoksa partiye karşı zaten varolan güven bunalımı artar ve parti biter" dedi.

DP'nin bir dönüm noktasında olduğunu vurgulayan Sevindi, "Ya köklü bir yenilenme ile Kırat yeniden şahlanacak ve DP, AKP’ye alternatif tek parti olarak yeniden iktidara yürüyecek, ya da yok olup eriyip gidecektir. DP tabanında partinin köklerinden ve DYP mirasından gelen çok sağlam ve güvenilir bir temel vardır. Türk demokrasisine gönül vermiş, ona can ve kan veren, yıllarca hiçbir çıkar gözetmeden fedakarca çalışan bu insanlar, DP’nin yeniden yükselişinin de temel taşı olacaktır. DP’nin yeniden canlanışı da kendi saflarındaki değerli ve nitelikli isimlerin ciddi şekilde elele vermesi ve partiye sahip çıkması ile olacaktır" diye konuştu.

Tüm teşkilatla yoğun bir diyalog başlattığını anlatan Sevindi, çok sayıda il ve ilçe başkanının da buna destek verdiğini kaydetti. Sevindi, 15 Ağustos'tan itibaren de teşkilatları gezerek genel başkan adaylığı konusunda görüş alış verişinde bulunacağını bildirdi. Sevindi, 22 Temmuz seçimlerde DP'den İstanbul 1. Bölge 1. sıra adayı idi.

Öte yandan, DP'de yarın il başkanları, Çarşamba günü de Genel İdare Kurulu toplanacak. Ağar'ın yakın çevresinin ısrarıyla partinin başında kalabileceği iddia edilirken, Hüsamettin Cindoruk'un geçen hafta Ağar'a istifasının DP'ye daha yararlı olacağı telkinide bulunduğu belirtildi.

hürriyet



Bu haber 413 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,396 µs