En Sıcak Konular

Papadopulos'tan görüşme açıklaması

12 Ağustos 2007 14:40 tsi
Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Ağustos sonu veya Eylül başında görüşeceği yönünde çıkan haberlerle ilgili olarak, "önemli olanın görüşmenin kendisi değil, içeriği olduğunu" söyledi.

Rum radyosunun haberine göre Papadopulos, 14 Ağustos 2005 tarihinde Larnaka’dan kalkarak Yunanistan’da düşen "Helios" hava yollarına ait uçakta hayatını kaybedenler için bugün düzenlenen anma töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     
Papadopulos, Cumhurbaşkanı Talat ile yapması planlanan görüşmeyle ilgili bir soru üzerine, "önemli olan şeyin Talat ile görüşme yapmak değil, bu görüşmede nelerin konuşulacağı olduğunu" ifade etti.
     
"KKTC’de, Ağustos sonu veya Eylül başında Rum yönetimi lideri Papadopulos ile Cumhurbaşkanı Talat’ın görüşme yapması için hazırlıklar yapıldığı" şeklindeki haberin hatırlatılması üzerine Papadopulos, "Görüşmenin tek başına hiçbir öneminin olmadığını" söyledi.
     
Bu arada, Rum radyosunun haberine göre, Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, "Papadopulos’un Talat ile görüşme isteğinin, Türkiye’nin öne sürdüğü gibi seçim öncesi bir taktik olmadığını" savundu. Markulli, "Papadopulos’un Talat ile görüşmek istediğini, ancak Talat’ın Ankara’nın talimatıyla Papadopulos ile görüşmek istememeyi tercih ettiğini" iddia etti.
     
    
DOĞU AKDENİZ’DE PETROL ARAMA ÇALIŞMALARI
     
Öte yandan, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, Doğu Akdeniz’de petrol ve doğal gaz kaynakları olup olmadığına ilişkin araştırmalarla, halka ve Rum kesimine karşı sorumluluklarını yerine getirdiklerini söyledi.
     
Rum radyosunun haberine göre, Papadopulos, petrol ve doğal gaz arama sürecinin nasıl işleyeceğinin ileride görüleceğini söyledi.
     
Papadopulos, "Petrol arama için şirketlerin ihaleye başvurusunun son tarihi olan 16 Ağustosa kadar şirketlerden beklentilerinin ne ölçüde yerine getirildiğine" ilişkin bir soruya, "Kendi tarafından hiçbir beklentinin ifade edilmediği" yanıtını verdi.
     
milliyet

Bu haber 332 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,006 µs