En Sıcak Konular

Bahçeli Erciyes Kurultayı'na neden katılmadı?

12 Ağustos 2007 11:34 tsi
Bahçeli Erciyes Kurultayı'na neden katılmadı?

MHP'nin Erciyes Kurultayı geleneği bu yıl bozuldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkücüler'in büyük gövde gösterisi yaptığı Tekir'e niye gitmeme kararı aldı. İşte töre yıkan kararın perde arkası:

Seda ŞİMŞEK'in haberi:

MHP'nin Erciyes Kurultayı geleneği bu yıl bozuldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkücüler'in büyük gövde gösterisi yaptığı Erciyes Kurultayı’na bu yıl katılmama kararı aldı.

MHP'nin efsanevi lideri Alparslan Türkeş'in ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de genel başkan seçildikten sonra her yıl katıldığı Erciyes Kurultayı'nda bu yıl gelenek bozuldu. Bahçeli kurmaylarıyla yaptığı toplantı sonucu her yıl Ülkücüler’in büyük gövde gösterisi yaptığı 19’uncu Erciyes Kurultayı'na bu yıl katılmama kararı aldı. Genel Merkez de yurt içi ve yurtdışındaki Ülkücüler'in buluşma adresi olan Erciyes Kurultayı’na organizasyon açısından katkı vermedi, parti yöneticileri de Kayseri’yi gitmedi. Organizasyonun yerel düzeyde il başkanlığı tarafından yapılması kararı alındı.

KURULTAY YERELLEŞMELİ

Kayseri Milletvekili ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Sabahattin Çakmakoğlu yönetimi temsil etti. Bahçeli'nin bu kararı almasında Ankara'da cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin başlamasının ve Bahçeli'nin kurultayın yerelleştirilmesi isteğinin etkili olduğu öğrenildi.

Kurultayda Ülkücüler günler öncesinden Tekir Yaylası'na gelip çadırlarda konaklıyor. MHP'nin Genel Başkanı da hafta sonu Tekir Yaylası'na çıkarak orada konaklıyor, gece düzenlenen şenliklerde Ülkücüler'le bir araya geliyordu. MHP lideri ertesi gün de Ülkücüler'e önemli mesajlar veriyordu.

OY TEPKİSİ İDDİASI

Öte yandan Bahçeli'nin bu yıl Erciyes Kurultayı'na katılmamasında seçim sonuçlarının da etkili olduğu kulislerde konuşuluyor. Ülkücülerin kalesi olarak bilinen Kayseri'de MHP 22 Temmuz seçimlerinde 92 bin 302 oy alarak sadece bir milletvekili çıkarabildi. Abdullah Gül'ün birinci sırada yer aldığı listesi ile AK Parti ise 392 bin 471 oy alarak altı milletvekilini Meclis'e getirdi. Bahçeli'nin Kayseri Erciyes'te düzenlenen kurultayın yerelleştirilmesi isteğinde alınan oyun da etkili olduğu ileri sürüldü. Bahçeli'nin geçirdiği by-pass ameliyatı sebebiyle de kurultaya gitmediği belirtiliyor.

bugün 



Bu haber 5,299 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,859 µs