En Sıcak Konular

CHP'li Yetenç 'Kırmızı plaka' eylemini bitirdi

12 Ağustos 2007 10:48 tsi
TBMM İdare Amirliği'ni kaybedince CHP'den istifa eden Erdoğan Yetenç, istifasını geri alıyor. Yetenç'in evine giden Genel Başkan Yardımcısı Erdem ve eski İstanbul vekili Akyüz, kızgın vekili ikna ettiler..

TBMM İdare Amirliği seçimini kaybedince CHP'den istifa eden Manisa Milletvekili Erdoğan Yetenç, Deniz Baykal'ın gönderdiği aracılar tarafından istifasını geri alma konusunda ikna edildi. Yetenç'in yarın CHP'ye dönüş yapacağı öğrenildi.

ERDEM İKNA ETTİ
Yarışı kaybedince Genel Sekreter Önder Sav'ı suçlayarak istifa eden Yetenç, telefonlarını kapatarak evine kapandı. İstifayı ATO Başkanı Sinan Aygün'ün babasının cenazesine katılmak için gittiği Kocatepe Camisi'nde öğrenen Baykal, cenazede bulunan eski İstanbul Milletvekili ve Yetenç'in yakın arkadaşı olan Halil Akyüz'e "Hemen ilgilen, bu işi sana havale ediyorum" dedi. Akyüz'ün gün boyunca ikna etmeye çalıştığı Erdoğan Yetenç'in evine akşam da, Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem gitti. Erdem ve Akyüz, saatler boyunca "Kızgınlıkla partiden istifa edilmez, bu partiye zarar verir" diyerek, Yetenç'i kararından vazgeçirmeye çalıştılar. Sakinleştirilen kızgın vekil, sonunda partiye dönmeye ikna oldu. Yarın istifa dilekçesini geri alma konusunda karara varıldı. Baykal tarafından görevlendirilen Akyüz, "Çok kızmış, kendisine haksızlık yapıldığını düşünüyor. Duygusal bir tepki vermiş. Deniz Bey de bu gelişmelerden çok üzgün. Kendisiyle konuştuk, yaptığından pişman oldu" diye konuştu.

Küçük: Hazırlıklı olmalıydı

YARIŞTA İdare Amirliği'ni Yetenç'in elinden alan Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük, "Yakın arkadaşım" dediği Yetenç'in davranışına bir anlam veremediğini söyledi. Küçük, şöyle dedi: "Ben böyle bir sonuca neden olan bir yarışın içinde olmaktan gerçekten büyük sıkıntı duydum. Sonuçta bu yarışta, CHP'nin kazanması gerektiğini ve öyle bir sonucun çıktığını düşünüyorum. Yarışın hangi koşullarda olacağı belliydi, her türlü sonuca herkesin kendini hazırlaması lazımdı. Arkadaşımızın bu tavrının duygusal bir tepki olduğuna inanıyorum."

sabah

 



Bu haber 424 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,268 µs