En Sıcak Konular

Titanik’i “kutup” diye yutturmuş!

12 Ağustos 2007 10:26 tsi
Titanik’i “kutup” diye yutturmuş!  
Rusya Devlet Başkanı Putin’in emriyle bir heyet, Kuzey Kutbu’nun Rusya’ya ait olduğunu tüm dünyaya göstermek için 2 Ağustos’ta bu bölgeye dev bir çıkarma yaptı. Kremlin kontrolündeki Rusya devlet televizyonu da denizaltıların görün

Kuzey Kutbu’ndaki Rus araştırmaları diye canlı verilen görüntülerin tümü sahte çıktı

Görüntülerin 1997’de gişe rekoru kıran Titanik adlı filmden alındığını 13 yaşındaki bir Finlandiyalı çocuk ortaya çıkardı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emriyle 10 bilim adamı ve 2 milletvekilinden oluşan bir heyet, Kuzey Kutbu’nun Rusya’ya ait olduğunu tüm dünyaya göstermek için 2 Ağustos’ta bu bölgeye dev bir çıkarma yaptı. Beraberlerinde getirdikleri Rus ordusuna ait 2 mini denizaltı 4 bin 200 metre derinlikteki kutup tabanına inerek Rus bayrağını buraya dikti. Kremlin kontrolündeki Rusya devlet televizyonu da denizaltıların görüntülerini canlı olarak tüm dünyaya geçti.

Kanada askeri üs kuruyor

Fakat bu görüntülerde bir gariplik olduğunu fark eden 13 yaşındaki bir Finlandiyalı çocuk oldu. 1997’de Leonardo Di Caprio ile Kate Winslett’in başrolünü oynadığı Titanik filminin hayranı olan Waltteri Seretin, bu görüntüleri görür görmez filmin DVD’sini inceledi ve görüntülerin filmden alındığını ortaya çıkardı. Ve skandal tüm dünyada yankılandı. Seretin yabancı gazetelere, “Rusya’da insanlara yalan söylediklerini bilirdim ama bu kadarını tahmin etmezdim” diyerek Kremlin’i de yerin dibine batırdı. Öte yandan Kutup’taki 5 trilyon dolar değerinde petrol ve doğalgaz için yarış her geçen gün kızışıyor. İşte ülkelerin bölgeyi egemenlik altına alma çabaları:

KANADA: Başbakan Stephen Harper dün kutup ziyaretinin son gününde Kanada’nın bu bölgede bir askeri üs ve denizaltı limanı kuracağını açıkladı.

DANİMARKA: Danimarkalı bilim adamları pazar günü kuzey kutbuna çıkarma yapıyor. Amaç Rusya’nın yaptığı gibi kutup bölgesinin alttan Danimarka’ya (Grönland) bağlı olduğunu kanıtlayarak bu topraklarda hak iddia etmek.

ABD: Kanada’nın askeri üs planına karşı çıktığını açıkladı. Önümüzdeki yılın başında Amerikalı jeologlar kutupların en detaylı haritasını çıkararak doğal kaynakları tespit edecek.

Reuters özür diledi

Rus televizyonundan aldığı bu görüntüleri tüm dünyadaki abonelerine servis eden uluslararası Reuters haber ajansı özür yayınladı.

 
vatan



Bu haber 394 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,713 µs