En Sıcak Konular

Boş káğıda Köşk imzası

12 Ağustos 2007 09:26 tsi
Boş káğıda Köşk imzası  
Yarın toplanacak Bakanlar Kurulu ve akşam yapılacak MYK toplantılarında AKP’nin Cumhurbaşkanı adayının ortaya çıkması bekleniyor. Cuma günü Meclis’te AKP’lilerden boş káğıda imza toplanması, Başbakan’ın aday ilanı için fazla beklem

AKP’nin Cumhurbaşkanı adayına ilişkin kararı yarın büyük ölçüde netlik kazanacak. Cumhurbaşkanlığı konusu yarınki Bakanlar Kurulu ve MYK toplantılarında ele alınacak. Akşam yapılacak MYK’da adayın kim olacağına ilişkin karar çıkması bekleniyor. Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı ya da adaylarını salı ya da çarşamba günü ilan etmesi bekleniyor.

Meclis’in Cuma günkü oturumunda AKP’lilerden gizlice boş kağıda imza toplandığı da ortaya çıktı. Bu imzaların, cumhurbaşkanı adayı için Meclis Başkanlığı’na yapılacak başvuruda kullanılması bekleniyor. Bu gelişme de, Erdoğan’ın bu kez cumhurbaşkanı adayını ilan etmek için son ana kadar beklemeyeceğinin işareti olarak yorumlandı. Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda "arkadaşlar" diyerek birden çok aday çıkarabilecekleri yönünde verdiği mesaj ise AKP kulislerini hareketlendirdi. Erdoğan’ın bu mesajı, grubun serbest bırakılıp Gül’ün dışında bir başka ismin daha aday olarak çıkmasına olanak sağlanabileceği gibi, sadece Gül’ün adaylığını garantiye almaya yönelik bir "taktik" yorumlarına da yol açtı.

BAŞESGİOĞLU ZORLAR

Erdoğan’ın ikinci bir adayın daha çıkmasına sessiz kalması ve Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu’nun da bu sessizlikten cesaret alarak aday olması halinde Gül’ün işinin zorlaşabileceği de kulislerde konuşuluyor. Başesgioğlu’nun CHP, MHP ve bazı bağımsızların yanı sıra AKP’den de oy alabileceğine dikkat çekilen kulislerde, "Gül bu durumda 4. turda zorlanarak seçilmek gibi bir riskle karşı karşıya kalabilir" deniyor.

GÜL CEPHESİ RAHATSIZ

Erdoğan’ın kulisleri hareketlendiren bu açıklamasının Gül cephesinde de rahatsızlık yarattığı öğrenildi. Gül cephesinden, "Bize göre ’arkadaşlar’ sözü lafın gelişi kullanılmışa benziyor. Bundan yola çıkarak Abdullah Beyin karşısına AKP içinde başka adaylar da çıkabilir yorumu yapmak pek doğru olmaz" değerlendirmesi geldi.

Gül, dün İstanbul’da bazı köşe yazarlarıyla yapmayı planladığı görüşmeyi de son anda iptal ederek Dışişleri Konutu’na kapandı. Önceki gün Erdoğan ile iki kez bir araya gelen Gül’ün bu tavrı, AKP’nin Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin karar ve yol haritasının belirleneceği yarınki MYK öncesinde tartışmalardan uzak kalma düşüncesi olarak yorumlandı.
 
hürriyet



Bu haber 279 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,502 µs