En Sıcak Konular

Baykal-Sezer: Sorun ne?

11 Ağustos 2007 23:08 tsi
Baykal-Sezer: Sorun ne? CHP lideri Baykal'ın Cumhurbaşkanlığı için destek verebileceğini söylediği adaya DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'den de destek geldi. Sezer'in başka alternatifi de var.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, bazı gazetelerde, ATO Başkanı Sinan Aygün'ün babasının cenaze töreninde Baykal ile bir araya gelmedikleri ve CHP listelerinden milletvekili seçilen DSP'lilerin acele bir şekilde CHP'den ayrılmaları nedeniyle gerginlik olduğu şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Cenaze töreninin çok kalabalık olduğu ve törende Baykal'ı görmediğini belirten Sezer, ''Sayın Baykal'ı orada gerçekten görmedim. Çok kalabalıktı ve ben o kalabalıkta arka bir yer de duruyordum. Ki ben camiye gittiğimde Sayın Baykal henüz yoktu. Namaz sırasında yine ben arka sıralarda kaldım'' dedi.

Baykal ile aralarında herhangi bir kırgınlığın söz konusu olmadığını vurgulayan Sezer, şöyle devam etti: ''Sayın Baykal'a saygım, sevgim sonsuz. Ayrıca 'CHP'den ayrılma' diye bir şey yok. Zaten iki ayrı partiydik. Biz bu işi konuşarak yaptık. O nedenle herhangi bir kırgınlık yok. Milletvekili arkadaşlarımın DSP'ye üye olacağı gün Baykal ile telefonda konuştuk. Birbirimize başarılar diledik. Bir kırgınlık, özellikle bir araya gelmeme, bu doğru değil. Sayın Baykal verdiği sözü tutuyor ve verdiği sözlere uydu. Bu son derece önemli. Baykal, iş birliği sürecinde de sonrasında da verdiği sözlere uydu. O yüzden bir kırgınlık, küskünlük ve bir kızgınlık söz konusu değil.''

-CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ-

Cumhurbaşkanı seçimi konusunda CHP ile birlikte hareket edip, etmeyecekleri yönündeki bir sorusuna Sezer, ''Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün adaylığını onlar da biz de desteklemeyeceğimizi söylüyoruz.Öyleyse aynı şekilde davranacağımız çok açık'' yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı adaylığı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun isminin basında yer almasının hatırlatılması üzerine de Sezer, ''Bunun için ben isim söylemeyeyim. Sayın Başesgioğlu, uzun yıllardır parlamentoda ve Bakanlar Kurulu'nda görev yapan değerli bir siyasetçi ve devlet adamı. Açıkçası o ve benzerlerine itirazımız olmayabilir'' dedi.

Sezer, AK Parti'den, TBMM Başkanlık seçiminde olduğu gibi Cumhurbaşkanı seçiminde de uzlaşı ve diyalogu öne çıkarabilecek bir tutum beklediklerini bildirdi. Cumhurbaşkanı seçimi için, AK Parti içinden bir isim vermesinin şık ve doğru olmayacağını belirten Sezer, ''Keşke parlamento dışından uzlaşıyla bir aday seçilebilse. Bu hem şık olur, hem de gerilimsiz bir cumhurbaşkanı seçimi için doğru bir adım olur'' diye konuştu.

Bir kadın Cumhurbaşkanı adayının kendisini çok mutlu edeceğini dile getiren Sezer, ''Geçmişte gazeteciler bana isim sorduğunda o günkü Anayasa Mahkemesi Başkanımızı, Danıştay Başkanımızı söyledim. Türkiye'de bu işi çok iyi yapabilecek kadın aday çıkar. Öyle olursa çok şık olur, biz mutlu oluruz'' dedi.

Cumhurbaşkanının, ''Anayasanın çerçevesine uygun hareket edebilecek, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine bağlı ve onu koruyabilecek, ulusun bütünlüğü ve birliğini hakkıyla savunabilecek, siyaseten tarafsız olabileceği belli olan biri olması gerektiğini'' kaydetti
akşam



Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,057 µs