En Sıcak Konular

'Dik ayrıldım, arkadaşımı seçtirdim'

11 Ağustos 2007 22:02 tsi
'Dik ayrıldım, arkadaşımı seçtirdim' Manisa Spil Dağı'da gerçekleştirilen 15. Geleneksel Hafızlar, Mevlidhanlar Kültür ve Sanat Şöleni'e katılan eski Meclis Başkanı Arınç'tan ilginç açıklamalar geldi.

Manisa Spil dağı At Alanı mevkiinde gerçekleştirilen 15. Geleneksel Hafızlar, Mevlidhanlar Kültür ve Sanat Şöleni'nde Manisalılar tasavvufa doydu.

Belediye otobüsleri ve iş adamı İsmail Akçura'nın sponsor olduğu özel firmalara ait otobüsler, sabahın erken saatlerinden itibaren Muradiye Camii önünde bekleyen vatandaşları Spil'e taşıdı.

Katılımın bir hayli fazla olduğu şölene 22. Dönem TBMM Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç'ın yanı sıra, Vali Refik Arslan Öztürk, Belediye Başkanı Bülent Kar, AK Pari Manisa milletvekilleri, bazı daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Açış konuşmasını yapan Türk Tasavvuf Musikisi ve Mevlidhanlar Derneği Başkanı Ali Gülfidan, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Manisa Belediyesi, Valilik, Jandarma Komutanlığı, iş adamları ve ilgili kuruluşlara teşekkür etti. Belediye Başkanı Bülent Kar ise amaçlarının tarihi kent olan Manisa'yı bir kültür kenti haline getirmek olduğunu dile getirdi.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, yıllardır mevlithanlar gününün istikrarlı bir şekilde gerçekleştirilmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Geçmiş yıllarda mevlithanlar gününe katıldığı için bazı kesimler tarafından eleştirildiğini hatırlatan Arınç, "TBMM Başkanıyken de buraya geliyordum, şimdide geliyorum.

 Bu da benim farkım. Çünkü insan sadece yiyip içen, tüketen ekonomik varlık değildir. Maneviyatta vardır. Bizi insan bir ruhumuz var. Türkiye maalesef yozlaşmanın etkisinde kalıyor. Bizi biz yapan değerlerimiz sahip çıkıp, onları yaşatmamız lazım. Mesela Miraç Kandili'nde bana tam 900 mesaj gelmiş. Bu, insanımızın küreselleşme karşısında değerlerine sahip çıktığını gösteriyor." dedi.

"MAKAMLARA TAKILI KALMAMAK LAZIM"

TBMM Başkanlığını bırakırken 1 saniye bile düşünmediğini sözlerine ekleyen Arınç, "Hem başım dik ayrıldım hem de çok değerli bir arkadaşımın seçilmesine katkı sağladım. Bu makamlara çok takılı kalmanın anlamı yok. Bundan sonra sizlerle daha fazla birlikte olacağım. Bugünde buraya 5 milletvekili birlikte geldik. Beşi bir yerdeyiz. Sizden hiç ayrılmayacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından ünlü mevlidhanlar Kuran-ı Kerim okudu. Türk Tasavvuf musikisinden örneklerin seslendirildiği şölende özellikle ezan okunurken alandakiler duygulu anlar yaşandı. Yemek dağıtımı esnasında ise uzun kuyruklar oluştu. Öğlen namazının ardından devam eden etkinlik akşam 18.00'da sona erdi.
haber7



Bu haber 356 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,227 µs