En Sıcak Konular

"Maliki sözünü tutamaz"

11 Ağustos 2007 16:50 tsi
Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin Ankara ziyaretinde imzaladığı muhtırayla PKK'yı ''terör örgütü'' olarak kabul etmesi, Kuzey Irak'tan sonra Bağdat'ta da destek bulmadı.

Irak Parlamentosu başkanı Mahmut Meşedani, Başbakan Maliki'nin ''Ankara'da verdiği sözleri, Irak'ta uygulamaya'' gücünün olmadığını söyledi.

İran'dan yayın yapan Seva radyosuna demeç veren Meşedani, Irak hükümetinin Ankara'ya bazı sözler verdiğini, ancak Maliki hükümetinin bu sözleri hayata geçirecek gücünün bulunmadığının taraflarca bilindiğini belirtti.
 
Irak Parlamento'sunun Sünni başkanı, "Terör Bağdat'ta eserken, Maliki'nin Türkiye ile terörle mücadele muhtırası imzalaması çelişkili bir durumdur" dedi.
 
Irak'ta yaşanan terörün, ne Türkiye, ne de İran'la ilgisinin olmadığını belirten Meşedani, "Irak'ın sorunlarının, Ankara ve Tahran'ı ziyaret etmekle çözülmeyeceğini savundu.
 
Daha önce de, Kuzey Irak'taki Kürt yönetimi, Maliki başbakanlığındaki hükümetin "PKK'yı, terörist olarak nitelendirme hakkına sahip olmadığını" açıklayarak, Maliki'nin Ankara'da imzaladığı anlaşmaya karşı çıkmıştı.
 
Irak Başbakanı Maliki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine bir günlük ziyaret için dün beraberinde 30 kişilik heyetle Ankara'ya geldi. Maliki ve Erdoğan terörle mücadele konusunda mutabakat muhtırası imzaladı.
 
Ancak anlaşmaya Bağdat'tan bakınca, Irak Başbakanı'nın herhangi bir anlaşmayı uygulamaya gücünün yetmeyebileceği görüşü ağırlık kazanıyor.

CNNTurk



Bu haber 336 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,959 µs