En Sıcak Konular

42 ülke arasında faiz lideri Türkiye

11 Ağustos 2007 15:15 tsi
42 ülke arasında faiz lideri Türkiye 
Türkiye 42 ülke arasında yatırımcıya en yüksek faizi veren ülke. The Economist dergisinin Haziran-2007 verilerine dayanılarak Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun yaptığı araştırmaya göre, 3 ay vadede en yüksek faiz yüzde 19,14'le Türkiye'de.

Türkiye'yi yüzde 11,93'le Brezilya takip ediyor. Şili, Arjantin gibi ülkelerde Türkiye'den daha az faiz verirken, en düşük faizi yüzde 0,63'le Japonya ödüyor.

Çalışmaya göre Rusya'daki faiz oranları yüzde 10 düzeyini aşmazken, son dönemde yaşadığı iç karışıklıklarla gündeme gelen Pakistan'da faizler yüzde 9,56'de bulunuyor. 2000'li yıllarda yaşadığı ekonomik krizle gündeme gelen Arjantin'de ise faizler haziran sonu itibariyle yüzde 9,25 oldu. Macaristan'da ise faizler yüzde 7,66 olarak belirleniyor. Suudi Arabistan'da da 3 ay vadede yüzde 5,04 düzeyinde faiz uygulanırken, Hong Kong'ta yüzde 4,43 faiz veriliyor. Kanada'daki faiz oranları yüzde 4,42, Danimarka'daki faiz oranları da yüzde 4,4 düzeyinde bulunuyor. Belçika'da da 3 aylık vadede yüzde 4,22 faiz veriliyor.

Euro bölgesinde faizler yüzde 4.16
Euro bölgesinde faizler ise ortalama yüzde 4,16 düzeyinde bulunuyor. Buna göre Avusturya'da, Fransa'da, Almanya'da, Yunanistan'da, İtalya ve Hollanda'da faizler yüzde 4,16 düzeyini aşmıyor. Malezya'da üç aylık faizler yüzde 3,62 olarak belirlenirken, İsveç'te faiz oranları yüzde 3,42 düzeyinde. Son dönemdeki ekonomik büyümesiyle dikkat çeken Çin'de faizler yüzde 3,08'ken, Çek Cumhuriyeti'ndeki faiz oranları yüzde 2,97'yle sınırlı. Tayvan'da yüzde 2,6 olan faizler, Singapur'da yüzde 2,55'e inerken; İsviçre'de yüzde 2,54 düzeyinde bulunuyor. En düşük faiz ise Japonya'da uygulanıyor. Japonya'da 3 aylık vadede uygulanan faiz oranları yüzde 0,63.
 
Referans



Bu haber 378 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,076 µs