En Sıcak Konular

Köşk adayı ve kabine haftaya belli olacak

11 Ağustos 2007 11:53 tsi
Köşk adayı ve kabine haftaya belli olacak Meclis Başkanlık Divanı dün oluşturuldu ve ilk iş olarak Köşk seçiminin takvimi belirlendi. Buna göre, dün başlayan adaylık süreci 19 Ağustos'ta sona erecek.

Meclis, 20 Ağustos'ta seçimin ilk turunu yapacak. Muhtemel 4. turun tarihi ise 1 Eylül. Takvimin netleşmesinden sonra gözler adaylara çevrilirken, Başbakan Tayyip Erdoğan dün önemli mesajlar verdi. Muhalefet liderleriyle görüşüp görüşmeyeceği sorusunu cevaplarken, "Artık ben mi yoksa aday arkadaşlarımız mı görüşür, o belirsiz." dedi. "Arkadaşlarımız" ifadesinin hatırlatılması üzerine de, "Arkadaşlar olabilir, arkadaş olabilir." karşılığını verdi. Yeni kabine listesini en kısa zamanda bitireceğini de belirten Erdoğan, yeni cumhurbaşkanını bekleme konusunda önyargısının bulunmadığının altını çizdi.

Meclis başkanının seçilmesinin ardından Ankara'da gözler Köşk seçimine çevrildi. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün adaylığı konusundaki tartışmalar sürerken, Başbakan Tayyip Erdoğan, Gül ile sık sık bir araya geliyor. Erdoğan ve Gül, cumhurbaşkanlığı için adaylık sürecinin başladığı dün de kritik bir toplantı yaptı. Cuma namazını kıldıktan sonra Başbakanlık Merkez Bina'ya gelen Erdoğan, burada Gül ile 45 dakika görüştü. Daha sonra da Başbakan'ın makam aracıyla TBMM'ye geçtiler. Erdoğan burada gazetecilerin Köşk seçimine ilişkin sorularıyla karşılaştı. "Cumhurbaşkanlığı seçim takvimi belli oldu. Kamuoyunu rahatlatacak bir açıklama yapacak mısınız?" sorusuna karşılık Erdoğan, "Pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantımız var. Aynı gün MYK toplantımız da var. Oturacağız, takvimi beraberce değerlendireceğiz." diye konuştu. Başbakan, muhalefet liderleriyle görüşüp görüşmeyeceği sorusu üzerine "Artık liderlerle ben mi yoksa aday olan arkadaşlarımız mı görüşür, o belirsiz." ifadelerini kullandı. Basın mensuplarının, "Arkadaşlarımız dediniz..." sözlerinin ardından Erdoğan, "Olabilir... Arkadaşlar olabilir, arkadaş olabilir." dedi.

Bu arada, AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı ve yeni hükümette yer alacak bakanların ismi gelecek hafta belli olacak. Son günlerde adaylıktan 'feragat' etmesi yönündeki tartışmalara muhatap olan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün salı veya çarşamba günü cumhurbaşkanlığı için adaylığını açıklayacağı öğrenildi. Bu konuda, Gül ile Erdoğan arasında pürüz olmadığı öğrenildi. Başbakan'ın kabine listesini de Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunması bekleniyor. Köşk ve hükümet konusunda gözler pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu ve AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında olacak.
 
Samanylu



Bu haber 454 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,223 µs