En Sıcak Konular

Emniyet suç rakamlarını gizliyor mu?

11 Ağustos 2007 09:38 tsi
Emniyet suç rakamlarını gizliyor mu? Türkiye’de son dönemde cana ve mala karşı işlenen suçların artması üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü daha önce illere göre verdiği suç istatistiklerini web sayfasından kaldırdı.

2006 yılı için tek bir dosya hazırlayan Emniyet Genel Müdürlüğü, burada da sadece suçların tasnifini yaparken aydınlatılan ve yakalanan suçlulu oranını vermekten kaçındı.

Trafik kazalarından, asayiş ve terör suçlarına kadar her türlü bilgi iller ve cinsiyet bazında bu sitede 2005 yılına kadar yayınlandı. Ancak son dönemde İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde son dönemde kapkaç, ev ve iş yeri hırsızlığı, oto hırsızlığı gibi suçların artması ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün İnternet sitesinde bulunan istatistikler bölümünde değişikliğe gidildi. 2005 yılına kadar illere, cinsiyete kadar ayrıntılı verilen suç ve suç çeşitleri, meydana gelen olay sayısı ile aydınlatılan olay sayısının yer aldığı istatistikler kaldırıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sitesinde tek sayfaya indirilen suç istatistikleri Ankara Ticaret Odası’nın internet sitesinde ayrıntılı olarak yer aldı. ATO’nun sitesine göre 2006 yılında her 6 dakikada bir ev soyuldu, her 39 saniyede bir suç işlendi. Ankara Ticaret Odası Sinan Aygün imzalı yayınlanan suç istatistikleri raporunda ortaya çıkan bir başka gerçek ise 2006 yılında suç oranının bir önceki yıla göre yüzde 64 artması oldu.

İşte gerçekler

ATO’nun “Dakika Dakika Suç Sicilimiz” araştırmasına göre, 2006 yılının 9 ayında 354 bin 269’u mala karşı, 244 bin 119’u şahsa karşı olmak üzere toplam 598 bin 388 suç olayı yaşandı. 2005 yılında bir günde bin 336 suç olayı istatistiklere girerken, 2006 yılında gün başına işlenen suç adedi 2 bin 192 oldu. 2005 yılında her 64 saniyede bir suç işlenirken, 2006 yılında bu süre 39 saniyeye düştü.

Akşam



Bu haber 239 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,869 µs