En Sıcak Konular

İşte uyuşturucunun iğrenç yüzü

10 Ağustos 2007 22:32 tsi
İşte uyuşturucunun iğrenç yüzü İstanbul'da cahiliye dönemini hatırlatan bir olay yaşandı. Uyuşturucu müptelası bir anne-baba, ağlayan 6 aylık çocuklarını susturmak için koluna beyaz zehir enjekte etti.

Fenalaşınca da hastaneye bırakıp kaçtı. Minik Mert Can, 8 aydır yoğun bakımda ölüm kalım savaşı veriyor.
 
 
Ailesinin verdiği uyuşturucu yüzünden gelişimi duran Mert Can, 8 aydır komada. Hemşire ve doktorlar, 2,5 yaşındaki hastalarının bakımına özel önem veriyor.
 
Mert Can'ın doğumu aslında büyük sevinç vesilesiydi. Ailesi uyuşturucu bağımlısı olmasına rağmen tıp dünyasında ender rastlanan bir şekilde sağlıklı olarak dünyaya geldi. Tarih 2005'in Ocak ayını gösteriyordu. Ancak mutlu günler kısa sürdü. Uyuşturucu, bir aileyi daha felakete sürüklüyordu. Kazandıkları parayı beyaz zehire harcayan Sevinç çifti, bebeklerini ihmal etmeye başladı. 6. ayına giren Mert Can, ihtiyaçları giderilmediği için sürekli ağlıyordu. Tahammül edemeyen anne-baba, susması için çocuğun koluna uyuşturucu enjekte etti.

İstedikleri olmuş, bebek kendinden geçmişti. Ancak saatler geçtikçe küçük yavrunun tavırları değişmeye başladı, Mert Can fenalaşıyordu. Annesi, çocuğu Şişli Etfal Hastanesi'ne götürdü. Acil servise kaydını yaptırdıktan sonra da kayıplara karıştı. İlk muayene ve tahliller, doktorları hayrete düşürdü. Uyuşturucu verilen bebeğin ciğerleri ve beyni tahrip olmuştu. Mert Can'ın tedavisine hemen başlandı, polisler de ailenin peşine düştü. Hastaneye bırakılan adrese giden polisler, eski bir otelle karşılaştı, içeride kimse kalmıyordu. Çocuğun annesinin Bursa doğumlu olduğu ve poliste daha önceden uyuşturucudan iki kaydının bulunduğu belirlendi.

Aylarca aileden haber alınamadığı için Mert Can, Sosyal Hizmetler'e bağlı Bahçelievler Çocuk Yuvası'na verildi. Tedavisi ise Bakırköy Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde devam etti. Talihsiz çocuk, şimdi 2,5 yaşında. Hâlâ iyileşebilmiş değil. Akciğer enfeksiyonları sebebiyle sık sık tıbbî müdahale gördüğü için hayatını yoğun bakımda sürdürüyor. Boğazına açılan delik sayesinde nefes alıyor ve gıdaların midesine enjekte edilmesiyle besleniyor. Gelişimi tamamen durmuş. Hastane yetkilileri, Mert Can'ın enfeksiyon kapma riskinin yüksek olduğu yoğun bakım servisinde kalmasını istemiyor. Mert Can'ın yoğun bakım dışında yaşayabilmesi için aspiratör denilen cihaza ihtiyaç duyuluyor. Hidrosefali rahatsızlığından dolayı etrafı algılamakta zorluk çeken talihsiz çocuk, sadece gönüllü annesinin sesine tepki veriyor. Büyük bir ihtimamla bakılan Mert Can, 2005 yılından beri Bahçelievler Çocuk Yuvası'nda kalıyor.

zaman



Bu haber 424 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,188 µs