En Sıcak Konular

Kürt Yönetimi: "PKK'ya Terörist diyemeyiz"

10 Ağustos 2007 21:15 tsi
Kürt Yönetimi: Kuzey Irak'taki Kürt Bölgesel Yönetimi Sözcüsü Cemal Abdullah, PKK'yı terörist bir örgüt olarak nitelendirmek hakkını kendilerinde bulmadıklarını belirterek "Çünkü PKK, Irak'ın değil, Türkiye'nin siyasi yaşantısının bir parçasıdır. Türkiye PKK'yı na

Abdullah, Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin Türkiye ile yaptığı anlaşmalarına ilişkin olarak da "Maliki, ülkeye dönüp yapılan anlaşmaların içeriği kamuoyuna açıklandıktan sonra Kürt yönetimi de buna göre tutumunu belirleyecektir" şeklinde konuştu.

KYB'nin resmi internet sitesine göre, Cemal Abdullah, PKK'yı terörist bir örgüt olarak nitelendirmek hakkını kendilerinde bulmadıklarını belirterek "Çünkü PKK, Irak'ın siyasi yaşantısının bir parçası değildir, Türkiye'nin siyasi yaşantısının bir parçasıdır. Türkiye PKK'yı nasıl tanımlıyorsa, bu bizi bağlamaz" dedi.

Nuri El Maliki'nin Türkiye ile imzaladığı anlaşmalara ilişkin olarak "Başbakan Maliki'nin Türkiye ile yapmış olduğu anlaşmaların içeri tam olarak bilinmeden herhangi bir tutum sergilemek doğru olmaz. Maliki, ülkeye dönüp yapılan anlaşmaların içeriği kamuoyuna açıklandıktan sonra Kürt yönetimi de buna göre tutumunu belirleyecektir" dedi.

"Kürdistan Bölge Hükümeti, Federal Irak Hükümeti'nin anayasal kurum ve kuruluşlarının bir parçasıdır" diyen Cemal Abdullah, "Kürtler ayrıca, Irak devletinin büyük bir bileşkesidir. Bundan dolayı herhangi bir tarafla ya da komşu ülkeyle anlaşma imzalanacaksa bundan Kürtlerin de haberi olması gerekiyor" dedi.

Maliki'nin komşu ülkelerle yaptığı anlaşmaların, Irak Devlet Başkanı, Irak Parlamentosu ve Hükümeti tarafından onaylanması durumunda Kürt Hükümeti'nin de bunu destekleyeceğini söyleyen Kürt Hükümeti sözcüsü "Yapılan anlaşmaların içeriği tam olarak bilinmediği için şimdilik herhangi bir görüş yada tutum sergilemenin doğru olmayacağını" kaydetti.



Bu haber 348 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,856 µs